Як все встигати?

Як все встигати?

Час набуває особливої коштовність при народженні дитини. Дитина вимагає догляду, ігор, лікування та багато чого іншого. Молода мама часто не може встигнути приготувати вечерю для всієї родини, не кажучи вже про догляд за собою або своєю зовнішністю.

Як мамі все встигати

Перший місяць після пологів мама повинна піклуватися тільки про дитину і про себе. Перший місяць найважчий для мами і малюка, оскільки їм обом необхідно пристосуватися до змін. Відповідно, відпочинок і сон краще поєднувати - спить дитина - мама відпочиває. Безлад в квартирі не повинен ставати перешкодою до відпочинку молодої мами, оскільки малюкові мама потрібна спокійна і відпочила. Згодом, коли ви адаптуєте до змін, ви можете слідувати нашим рекомендаціям. Оскільки дитина спить все менше, часу він вимагає все більше ... Як все встигати?

Як все встигнути з дитиною на руках

Часто просто слід попросити допомоги чоловіка і родичів. Не варто чекати пропозиції допомоги, потрібно про неї просити. Позалицятися або пограти з дитиною, поки ви робите домашні або особисті справи. Однак зловживати цим не варто - саме мама повинна приділяти найбільше часу дитині.

Плануємо час: як встигнути все зробити



Свій день обов`язково потрібно планувати заздалегідь. Це допоможе нічого не забути і не упустити найголовніше з уваги. Тому вам необхідно завести щоденник, в якому ви будете розписувати всі свої плани на прийдешній день. Кращим варіантом буде, якщо ви станете розписувати свій день по годинах, з розрахунками необхідного часу на кожну справу.



Наприклад, приготувати сніданок - 20 хвилин, прибратися - 15 хвилин, привести себе в порядок - 10 хвилин і так далі. Подібне планування дуже допомагає економити і знаходити час для додаткових справ. Згодом у дитини встановлюється певний режим дня, сну і прогулянок і, відповідно, вам буде простіше планувати свій час. Однак завжди необхідно мати певний часовий "запас".

Привчаємо дитину допомагати

Як все встигнути молодій мамі з дитиною? Значно спрощує процес догляду за будинком спільна діяльність або, як мінімум, спостереження дитини за процесом вашої діяльності. Ви можете мити посуд, готувати обід, вішати білизну або протирати пил - ваш малюк буде зацікавлено спостерігати за вами. Дітям подобається можливість повторювати за дорослими. Наводити порядок, протирати пил, розставляти посуд - все це ваша дитина може робити разом з вами, якщо ви покажете йому, як правильно це робити.

Не відкладайте на потім

Щоб не доводилося влаштовувати генеральних прибирань, ви повинні витрачати мінімум часу на цей процес, а значить, робити це щодня. Кожен день ви повинні прибирати якусь частину вашої квартири, не доводячи її стану до необхідності масштабної прибирання. Не давайте речам накопичуватися в бардак. Чи не збираєте сміття.

Як встигати все робити: кілька додаткових порад

  1. Використовуйте напівфабрикати при приготуванні їжі. Напівфабрикати намагайтеся виготовляти самі, а не купувати в магазині - заморожувати бульйони, фрукти і овочі, вареники, котлети, терті і відварені овочі і т.д.
  2. Намагайтеся робити вдома певний запас продуктів. Закуповувати їх можна раз в тиждень або дві одним масштабним сімейним походом в магазин. Ваш чоловік буде приносити після роботи тільки те, що довго не зберігається.
  3. У домашніх справах вам допоможе побутова техніка - посудомийна машина, мікрохвильова піч, кухонний комбайн тощо - всі ці атрибути двадцять першого століття вельми економлять час і полегшують життя.
  4. Якщо ви будете вішати білизну акуратно, воно потребуватиме меншої прасування згодом. Щоб зробити його м`якше, слід використовувати спеціальний дитячий кондиціонер або ополіскувач.
  5. Не варто планувати кілька трудомістких справ в один день. Великі завдання намагайтеся розбивати на кілька днів.
  6. Догляд за собою вимагає менше часу, ніж вважають багато жінок. Приймайте душ до пробудження дитини, в обід робіть маску для обличчя. Поки він спить, ви можете зайнятися спортом або зробити педикюр.
  7. Намагайтеся урізноманітнити вашу домашню життя. Не проводьте довго часу на ногах або сидячи - перемикайтеся на інші справи і намагайтеся їх планувати так, щоб не доводилося весь день проводити підстрибом або, навпаки, сидячи на одному місці.

Тепер ви знаєте, як встигнути все зробити. Сподіваємося, що інформація виявилася корисною для вас!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!