» » » » Скільки можна гуляти з новонародженим?

Скільки можна гуляти з новонародженим?

Скільки можна гуляти з новонародженим?

Новонароджена дитина вимагає грамотного догляду, частиною якого є прогулянки на свіжому повітрі. Але важливо розуміти, що для новонароджених існують особливі норми навіть на свіже повітря.

У цій статті розповімо, скільки можна гуляти з немовлям.

перша прогулянка

На першу прогулянку з малюком можна відправитися на другому тижні його життя, але тільки якщо на вулиці тепло. Якщо температура за вікном нижче мінус 10 градусів, прогулянку слід замінити нетривалим сном на заскленому балконі. Але як тільки потеплішає, необхідно відправлятися на вулицю, оскільки свіже повітря дуже корисний малюкові, він не тільки покращує апетит і кровообіг, але забезпечує більш здоровий сон, а сонячне світло сприяє виробленню вітаміну D.

Як довго гуляти?

Механізм терморегуляції у дитини формується поступово, а тому і тривалість прогулянок слід збільшувати поступово. Перша прогулянка повинна тривати не більше 15 хвилин, друга - 20 хвилин, третя - 25 і т.д. До кожної прогулянці додається по 5 хвилин, але при цьому, зрозуміло, потрібно робити поправку на погоду. В цілому восени і взимку малюкові варто перебувати на вулиці близько півтори години, але краще розділити цей час на 2-3 виходу, а навесні і влітку можна проводити з новонародженим на вулиці мало не цілий день, звичайно, якщо не дуже жарко.

Збори на прогулянку



Перед прогулянкою новонародженого необхідно погодувати і поміняти йому підгузник, адже зробити і те, і інше на вулиці буде дуже важко, а якщо мова про холодному пори року - взагалі неможливо.

Крім того, збираючись на прогулянку, потрібно пам`ятати дуже важливе правило - спочатку одягається мама, потім дитина. Якщо спочатку одягнути дитину, а потім зайнятися своїми зборами, малюк може спітніти, а опинившись на вулиці, різко охолодитися, в результаті чого, він, звичайно, захворіє. Чи варто говорити, що навіть проста застуда для грудничка може виявитися важким захворюванням, адже імунітет у нього ще зовсім не сформований.

Сон на балконі - альтернатива прогулянці?

Балкон цілком може замінити вулицю, адже свіже повітря і на балконі, і у дворі однаковий, а мама може отримати купу додаткового часу для інших важливих справ. Звичайно, варто розуміти, що якщо ваш будинок розташований близько до автомобільної дороги і вікна балкона виходять на сторону цієї самої дороги, такі "прогулянки" - поганий варіант. Крім того, небезпечно "гуляти" на відкритому незаскленого балконі, хто знає, може, з верхнього поверху "свідомий" громадянин захоче скинути сміття, а порив вітру принесе його в коляску.

Більше про правила прогулянок з малюками читайте в статтях:

  • Коли гуляти з новонародженим
  • Як гуляти з дитиною


Увага, тільки СЬОГОДНІ!