» » » Як гуляти з дитиною?

Як гуляти з дитиною?

Як гуляти з дитиною?

Поява дитини в сім`ї - велика радість, але разом з тим, це і дуже відповідальна робота. Молода матуся повинна знати, як нагодувати, одягнути, помити, приспати дитину. Цей список, напевно, можна продовжувати нескінченно, тому що у молодих батьків виникає маса питань по самим елементарним речам щодо малюків. В тому числі їх цікавить, як гуляти з дитиною. На цей нехитрий питання і спробуємо відповісти.

Кожному віку - свої розваги

Діти дуже швидко ростуть і змінюються. Змінюються їх здатності, їх інтереси, навички та вміння. Тут ви можете ознайомитися з корисною темою - «Коли гуляти з новонародженим?».

В дітей старше року прогулянки стають вже цікавіше, але в той же час і більш небезпечними. Роблячи перші кроки, дитина може оступитися, впасти, вдаритися. На цьому етапі дорослішання дуже важливо, щоб хтось із дорослих обов`язково був поруч. Період перших кроків - це одночасно і дуже різкий стрибок у розвитку. Дитина вже не просто лежить в колясці, а може сам все помацати, сам досягти наміченої мети, нехай не завжди вдало. До півтора років діти не розуміють слова «не можна», тому важливо стежити, щоб дитина не заліз в небезпечні місця, не засунув собі щось в рот, не поліз в урну. У цьому віці дітлахам дуже складно запропонувати якусь гру або заняття, так як вони тільки пізнають цей світ.

Ближче до півтора років процес прогулянки починає захоплювати все більше і більше. Починають ставати зрозумілими іграшки на дитячих майданчиках. Можна вже взяти і щось своє з дому: влітку - пісочний набір з формочками, взимку - санки і лопатку для снігу.



Влітку дітлахам набагато простіше придумати собі цікаве заняття. Прогулянки практично не обмежені за часом, так як мороз не подразнює щічки і носик. А навколо стільки всього цікавого, що ще необхідно вивчити: листочки, камінчики, гілочки, пісок в пісочниці, вода в калюжі і багато іншого. Завдання батьків на даному етапі - якомога більше розповідати дитині про навколишній світ, а заняття він сам собі придумає.

Гуляти ж з дитиною взимку - не завжди задоволення. Прогулянки коротше за часом, на вулиці все набагато нудніше і менш барвисто. Як гуляти з дитиною взимку? Дитині не завжди зручно в теплому одязі займатися якимись активними видами діяльності. А якщо раптом він чимось дуже захопився і загрався, то тут головне стежити, щоб малюк не замерз. Замерзлі ручки, щоки і ніс можуть заподіювати дискомфорт, що може зіпсувати настрій вашому чаду.



Після трьох років дитина вже сам може пояснити чого він хоче, які ігри йому інтересни- водіння за ручку йде далеко в минуле. У цьому віці діти вже більш контактні, їм цікаві їхні ровесники. Починається період рольових ігор. Дівчата грають в дочки-матері, хлопчики - в пожежних або рятувальників.

Де гуляти з дитиною

Для жителів густонаселених міст дуже важливо знати, де гуляти з дитиною, так як парків, скверів і дитячих майданчиків стає все менше і менше. Якщо матуся сама водить машину, то це трохи полегшує завдання. Можна з`їздити з дитиною в найближчий ліс або на озеро, що благотворно позначиться і на матусі, і на дитину. Влітку можна позасмагати і викупатися, а взимку покататися на санках або лижах.

Для розвитку дитини велике значення має різноманітність місць, тому не варто обмежуватися дитячим майданчиком біля будинку, потрібно якомога більше подорожувати. Нові місця дарують дітям нові враження, відчуття, емоції. Чи не намагайтеся просто «тягати» дитини у своїх справах, називаючи потім це прогулянкою. Галасливі скупчення людей, активний рух вулиць, міський зміг і суєта не діють благотворно на організм, що росте. Хоча б на вихідних всією сім`єю намагайтеся вибиратися за місто, щоб зарядитися киснем і позитивом на наступний тиждень.

Зразкові батьки дуже часто замислюються, як правильно гуляти з дитиною. Але на багато питань в житті просто не існує відповідей. Діти дуже різні і їх батьки теж, тому найголовніше, щоб батьки все робили від душі, а не намагалися заробити собі оцінки по предмету під назвою «виховання».

Щоб дізнатися про те, чи можна гуляти з дитиною під час хвороби, коли у нього температура, рекомендуємо ознайомитися з нашою статтею - «Чи можна гуляти при температурі?».



Увага, тільки СЬОГОДНІ!