» » » » Коли можна гуляти з новонародженим?

Коли можна гуляти з новонародженим?

Коли можна гуляти з новонародженим?

По приїзду з пологового будинку молодим батькам не терпиться зануритися в нові турботи і клопоти. Хочеться вже облаштувати малюка на новому місці, спокутувати його по-справжньому і навіть погуляти з ним. Оскільки багато з цього відбувається вперше, то і мамі, і татові будуть корисні деякі рекомендації. Обговоримо, коли можна гуляти з новонародженим, враховуючи при цьому час року і погодні умови.

Гуляємо з новонародженим: рекомендації

Дані поради мають відношення до будь-якого часу року. Вони рекомендовані асоціацією педіатрів Росії.

  • Вирушати на прогулянку з новонародженим можна за умови його гарного самопочуття. Якщо немовля нездоровий, то зміна навколишнього середовища може надати на нього негативний вплив. У всіх інших випадках гуляти можна вже з другого тижня від народження.
  • Не слід гуляти з новонародженим в місцях масового скупчення людей. У перші дні після виписки з пологового будинку вибирайте спокійні відокремлені місця, які дозволять і самій мамі відчувати себе комфортно.
  • Перші прогулянки в теплу пору року за тривалістю не перевищують 15-20 хвилин, взимку і восени цей час скорочується, і гуляти можна хвилин 5-10 за один раз, поступово збільшуючи час. Так, якщо щодня додавати по 5-10 хвилин, то до кінця першого тижня прогулянок їх тривалість наблизиться до однієї години. Більш докладно цю тему висвітлює стаття Скільки можна гуляти з новонародженим.
  • Важливо враховувати погодні умови, характерні для кожної пори року і дотримуватися порад щодо прогулянок влітку, взимку, навесні і восени. Пропонуємо також прочитати матеріал зі статті Як гуляти з дитиною.

Перші прогулянки влітку

Вирушаючи на перші прогулянки з новонародженим в літній період, зверніть увагу на такі фактори:

  • Температура не повинна перевищувати 25-27 ° С. При показаннях ртутного стовпчика вище цієї позначки потрібно вибирати для прогулянок ранкові або вечірні години. Уникати перебування на сонці, щоб не отримати тепловий удар.
  • Немовля потрібно правильно одягнути. Його не можна кутати, при цьому залишати ділянки тіла відкритими теж не можна. Потрібно використовувати тонкі пелюшки і тонке покривало. Коляску слід закривати від попадання прямих сонячних променів.

Перші прогулянки взимку



Зимові прогулянки з новонародженим повинні проходити в ідеальних погодних умовах. Помірний мороз і опади у вигляді снігу допускаються, але при -15 ° С залишатися на вулиці вже не рекомендується (у новонароджених ще не розвинена система терморегуляції тіла).

Перші прогулянки навесні та восени

Восени, коли теплі деньки ще не закінчилися, і навесні, коли сонечко вже починає пригрівати, дуже хочеться відправитися погуляти з новонародженим. Ці пори року багаті на вітру і опади, які і можуть стати перешкодою для прогулянок. Тому якщо дме холодний вітер, або йде дощ, перебування на свіжому повітрі краще відкласти до настання більш сприятливої погоди.

Не менш корисні поради ви знайдете в пізнавальної статті нашого ресурсу Коли гуляти з новонародженим.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!