» » » » Що купити новонародженим?

Що купити новонародженим?

Що купити новонародженим?

У житті часто трапляється, що чим ближче підходить час, коли малюк повинен з`явитися на світло, тим гостріше ми починаємо розуміти, що багато ще не встигли купити. Але як серед величезного розмаїття товарів зупинитися на дійсно потрібні речі і що купити для новонародженого? Про це ми і поговоримо в нашій статті.

Що купити новонародженим: важливі рекомендації

Перед тим як купувати великі речі, обов`язково продумайте свою покупку до дрібниць, тому що вона може стати не завжди виправданою, і до того ж ви витратите чимало грошей. Тому ми спробуємо дати вам детальну характеристику, що необхідно купити для новонародженого.

  • Коляска. Мабуть, її слід купити для новонародженого в першу чергу. Адже вона обов`язково знадобиться для прогулянки з малюком. Спочатку підійде велика "спальна", а потім вже можна придбати більш легку, прогулянкову коляску. Але варто враховувати, що якщо ви живете в будинку без ліфта і, наприклад, на 5-му поверсі, то вам більше підійде якісний слінг, оскільки піднімати і спускати коляску буде нелегко. А слінг звільнить руки, не обділяти малюка теплом і дотиком. Тому слінг, як і коляска, є незамінним засобом пересування.
  • Ліжечко. Коли виникає питання, що купити новонародженому дитині, перше, що спадає на думку - це ліжечко. Так як малюк основну частину часу проводить уві сні, то вибір цієї деталі інтер`єру є важливим етапом в покупці меблів для дитячої. При покупці ліжечка, краще зупинитися на варіанті «на виріст». Зверніть увагу на наявність стулки, щоб в майбутньому малюк зміг самостійно злазити з ліжка і залазити назад.
  • Пеленальний столик. Його не обов`язково купувати для дитини, якщо в кімнаті вже є письмовий стіл. Але якщо в дитячій немає місця, куди можна покласти малюка, то краще віддавати перевагу пеленальному столика, поєднану з ліжечком. Така покупка стане зручною і добре впишеться в інтер`єр кімнати.
  • Ванночка. Дуже важливо купити її новонародженому дитині, оскільки вона набагато зручніше і затишніше великої ванни, яку до того ж доведеться кожен раз намивати. Також ванночку завжди можна взяти з собою, наприклад, на дачу. Але купуючи її, не забувайте про підставку, тоді процес купання малюка стане корисним для нього і приємним для вас. Необхідний предмет, який слід також купити - термометр для вимірювання температури води.
  • Дитячий стілець. Його також необхідно купити для новонародженого, щоб йому було зручніше їсти.
  • Якщо ви будете возити малюка в автомобілі, то відповідно до вимог ПДР, необхідно використання спеціального дитячого автокрісла або іншого утримуючого пристрою.
  • Нічник. Він необхідний для дитячої психіки малюка, щоб убезпечити його від нічних страхів. До того ж зараз можна придбати компактний світильник, який легко вставляється в розетку і зможе стати в нагоді в будь-якій дорозі.
  • Мобіль. Мобіль - це музична іграшка, підвішували на ліжечко, де дитина проводить багато часу. Якщо ви хочете, щоб дитина засинав, як можна швидше, то без цієї «чудо-штуки» вам не обійтися. З заколисування мобіль справляється добре, але при виборі звертайте велику увагу на звучання іграшки, щоб воно не дратувало слух.

Що треба купити для новонароджених з одягу



Якщо ви збираєтеся використовувати багаторазові марлеві підгузники, то вам знадобляться кофтинки і сорочечки. Застосовуючи їх, вам не доведеться міняти весь комплект одягу, якщо намокне тільки нижня частина. При використанні памперсів більш практичними виявляться боді і повзунки.

Що потрібно купити для новонародженої дитини з одягу, і що йому знадобиться:

  1. Домашні комбінезони. Це носочки, сорочечки та повзунки в одному флаконі. Така річ дуже зручна, до того ж, на ній немає зайвих гумок і застібок і її зручно одягати і знімати.
  2. Комбінезон для вулиці. Він швидко і зручно застібається на малюка, але вибір краще зупинити на роздільному комбінезоні, тому що малюк незабаром захоче ворушити ніжками і ручками.
  3. Боді. Вони відмінно підійдуть для будинку або спекотної погоди. Але, купуючи їх новонародженому дитині, варто вибрати таке, яке буде одягати не через голову, а застібатися ззаду на кнопочки.
  4. Конверт в коляску. Його необхідно купити для новонародженого, тому що він може бути використаний і окремо від «дитячого транспортного засобу».
  5. Ну, і звичайно, не забудьте купити для новонародженого: тоненькі сорочечки або кофтини, теплу кофтину, повзунки, шкарпетки тонкі, носочки теплі, шапочку для вулиці і тонкі шапочки або чепчики. Все це обов`язково знадобиться.


При покупці дитячого одягу звертайте увагу на якість і шви: матеріал повинен бути з натуральних волокон і мати м`які шви, щоб не травмувати ніжну шкіру дитини. Дитячий одяг можна прати звичайними порошками, тому що він погано виполіскується. Це може викликати роздратування шкіри у малюка.

Придбайте вологі серветки, вони завжди незамінні під час прогулянки на вулиці. Не забудьте про одноразові пелюшки, які є практичним і гігієнічним матеріалом. Не варто купувати відразу багато підгузників, тому що обрана вами фірма може не підійти для ніжної шкіри новонародженого.

Тепер ви знаєте, що потрібно купити новонародженій дитині і зможете зробити правильний вибір, який оцінить ваш малюк. Звертайте увагу на якість і необхідність покупки і тоді ви не залишитеся розчаровані.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!