» » » Як відзначити народження дитини?

Як відзначити народження дитини?

Як відзначити народження дитини?

Всі важливі події життя в російській культурі пов`язані з численними правилами, віруваннями. Це ж стосувалося і народження малюка.

Сьогодні більшість з прийнятих раніше традицій вже не дотримується, а народження малюка кожна сім`я зазвичай святкує так, як зручно саме їй.

Трохи про традиції

Після пологів в перші 40 днів молода матір з новонародженим намагалася якомога менше показуватися на людях. Вважалося, що ці дні є небезпечними для неї і крихти, а тому потрібно себе якомога більше берегти. Після цього часу дитини вже могли показувати оточуючим. Примітно, що дану традицію багато сімей дотримуються і сьогодні, а тому святкування народження відкладають на строк після першого місяця життя.

Для святкування народження малюка обов`язково пекли пироги. Їх розсилали родичам, близьким людям і друзям. Причому якщо мова йшла про високопоставленої сім`ї, ретельно стежить за колом спілкування, то розмір пирога прямо залежав від знатності тієї особи, якій він призначався.

Запрошені на торжество дарували подарунки новонародженому, а під час застілля співали молитву многоліття. Після закінчення свята в заможних сім`ях аристократів від імені малюка батьки дарували гостям невеликі відповідні подарунки, тим самим дякуючи їм за привітання, увагу, добрі побажання.

Як святкую народження зараз?



На даний момент кожна сім`я вільна самостійно вирішувати, як відзначити народження дитини. Залежно від фінансового благополуччя сім`ї, стану здоров`я матері і дитини можна влаштувати як пишне торжество, так і невеликі посиденьки в колі найближчих родичів. Хтось вважає обов`язковим накрити стіл для гостей буквально через тиждень після виписки з пологового будинку, а хтось, як ми вже зазначили, робить це значно пізніше.

У перші дні перебування малюка вдома ви можете запрошувати батьків, братів і сестер, майбутніх хрещених дитини. Найрідніші люди зможуть і познайомитися з малюком, і в чомусь, можливо, допомогти молодій мамі. Організувати застілля для більш далеких родичів, друзів ви можете в кінці першого або на початку другого місяця після народження. Можна також вибрати найближчий день іменин. За старих часів День Ангела вважався значно важливішим, ніж День народження, оскільки мав відношення ні до фізичного, а до духовного народження людини.

Можна буде виготовити милі запрошення в рожевому або блакитному кольорі. Буде логічно оформити сам стіл і прикраса будинку у відповідній дитячої тематики. Як відповідних подарунків можна зробити невеликі сувеніри (наприклад, листівки, календарі, магніти) або спекти і розкласти по красивих коробочках солодощі.

Готуючи страви для святкового столу, потрібно враховувати потреби мами, адже їй зараз не рекомендовані багато продуктів, оскільки вони можуть негативно позначитися на малюкові, якого вона годує.

Інші ідеї про те, як цікаво відзначити це свято, ви знайдете в статтях розділу День народження.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!