» » » Як відзначити рік дитині?

Як відзначити рік дитині?

Як відзначити рік дитині?

Ось уже цілий рік (як мінімум) - ви щасливі батьки. Така подія, як правило, не повинно обходитися без привітання вас - батьків. Однак найбільше хвилює сам іменинник. Як відзначити рік дитині, як все організувати для такого крихти, щоб він відчув своє свято. Давайте по порядку.

Дитині рік: що треба знати



Думаючи, де відзначити рік дитині і як все організувати, перш згадайте, що вміє Ваше дитя в своєму віці. Ми не говоримо про індивідуальні досягнення, ми орієнтуємося на загальні моменти розвитку, реальні можливості однорічного малюка.



Що вміє кожна дитина у віці одного року? Звичайно, дивуватися, захоплюватися і цікавитися. На ці вміння і варто спиратися при плануванні дня народження малюка. Також пам`ятайте, що однорічна дитина може швидко втомлюватися, адже він не контролює силу емоцій, він віддається по повній. Це теж варто враховувати.

Почнемо з тієї особливості, що стосується втоми дитини. Це важливо пам`ятати, коли ви вирішуєте де святкувати день народження. Звичайно, останнім часом все більш популярні кафе, клоуни і т.п. організовані заходи. Але подумайте, чи не зарано це для Вашого малюка? Нове приміщення, музика, нові люди (клоуни, організатори), така буря емоцій може швидко втомити дитини, а значить не уникнути ранніх каприз. Буває і так, що дитина просто злякається. Можна почати день народження вдома, а в перебігу дня зробити захоплюючий похід по місцям, призначеним для таких малюків. Про те, як відзначити 1 рік дитині вдома, щоб це було справжнє свято, поговоримо далі.

Святкуємо 1 рік: організація

  • Почнемо з самого початку. Напередодні дня народження запропонуйте малюкові вибрати собі вбрання, ви ж його подкорректіруете як треба.
  • З самого початку дня, з першої хвилини пробудження, дитина повинна відчути, що щось не так, що цей день не такий як усі, що він сповнений чудес. До цього варто підготуватися заздалегідь. Прикрасьте весь будинок, нехай дитина щохвилини бачить, що це непростий день. Замовте або придбайте самі багато повітряних куль різної форми і кольору - це, мабуть, краща прикраса. Можна розсадити по всій квартирі іграшки, розвісити різні плакатики, написи, нехай дитина їх поки не зрозуміє, але це потрібно і для подальшого святкування ...
  • Зустрічайте ранок дитини з посмішкою, ніжними словами і усмішкою (взагалі, так повинно бути завжди). Привітайте дитини з днем народження. Можливо, побажань він поки не зрозуміє, але ви можете сказати, як ви його любите і як раді, що він у вас є. Любов дитина завжди зрозуміє і відчує.
  • Нехай наряди батьків теж будуть святковими. Тільки не перестарайтеся, не треба надмірностей, дитина, врешті-решт, повинен вас дізнатися. Прикрашаємо іменинника в обраний ним наряд.
  • Подарунки. Можливо, дитина їх ще і не чекає, просто він не знає, що їх треба чекати. Але чисто символічно подарунок зробити треба. Може він давно просив якусь іграшку, може він любить якусь тварину. Ця може бути той самий "улюблений ведмедик". Дарувати дитині одяг в рік не дуже розумно. Розумно її просто купити. Від родичів і друзів ж це цілком хороший варіант подарунка (швидше для батьків, адже не доведеться витрачатися).
  • Добре, якщо у Вас буде можливість зняти день народження на відео. Такі ролики можна робити щорічно, їх дуже цікаво потім переглядати, спостерігати, як дитина росла рік за роком. Подбайте про фотографуванні. Не обов`язково знімати весь день (та це й не потрібно). Нехай це буде хвилина пробудження, привітання вас - батьків, привітання від родичів, застілля і особливо торт зі свічкою. Основні моменти, головне пам`ятайте, хто повинен бути в кадрі. Зйомку можна проводити по черзі, щоб всі друзі і родичі змогли бути присутніми на відео.
  • Святковий стіл. Головне не забувати, що це свято малюка, і вся увага повинна бути подаровано йому. Нехай це буде звичайна звична їжа, не треба експериментувати, щоб не зіпсувати малюкові свято, адже реакція дитячого організму на нову їжу непередбачувана. Просто нехай це буде красиве оформлення, яке здивує і порадує дитини: придбайте новий набір посуду для малюка, оформите по особливому їжу (багато про це в інтернеті): звірятка, пики з їди і інші варіанти.
  • Не забудьте про торт зі свічкою. Нехай це буде дитячий варіант "безпечного" тортика (фруктовий, желейний, з печенек).
  • Для дорослих стіл теж повинен бути, але нехай це буде легка закуска: бутерброди, канапе, фрукти. Особливо, якщо прийдуть гості з дітьми, їсти особливо буде ніколи. Уникайте алкоголю, все ж це дитячий день народження.
  • Виділіть місце поздоровлень для малюка. Наприклад, можна повісити ватман, наклеїти кілька фото малюка, зробити фарбою сліди його ручки (поруч можна сліди рук тата і мами). Покладіть поруч кольорові олівці, ручки, фломастери, щоб гості писали привітання.
  • Періодично відходите з дитиною в кімнату, де нікого немає. Йому потрібен перепочинок, відпочинок. Розгляньте подарунки, поговоріть і повертайтеся до гостей.
  • На тлі можна включити дитячу музику, не голосно, щоб не довелося кричати і щоб дитина не втомлювався.
  • Для святкового настрою можна роздати гостям святкові ковпачки.
  • Не перетворюйте день народження в новий рік, не треба прикрашати кімнату мішурою і ялинковими іграшками. Все ж дитина повинна бачити різницю.
  • Святкування будинку можна розбавити походом на вулицю, в парк. Дитячі каруселі будуть дуже до речі (якщо дитина не боїться).
  • В кінці дня можна разом з дитиною зібрати кульки та інші "залишки" свята. Тільки не треба змушувати його прибирати іграшки, це все ж ще його святковий день.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!