» » » Чи потрібен другий дитина?

Чи потрібен другий дитина?

Чи потрібен другий дитина?

Одна дитина в сім`ї - це справжнє щастя, а поява другої дитини - це подвійне, і теж - щастя! Але багато батьків все-таки не наважуються на такий відповідальний крок і сумніваються в творі на світ чергового чада. Ну, а поки вони розмірковують і роки молоді тікають, і сили фізичні зникають, дітородний вік жінки безслідно проходить. Отже, чи потрібен другий дитина мамі з татом? Які плюси і мінуси очікують батьків на шляху до появи на світ другої дитини?

На початку, як свідчить російська приказка, внесемо в бочку меду ложку дьогтю. Нерідко друга дитина в сім`ї (і, особливо, новоспеченої) - це додаток клопоту, фінансових витрат і проблем між батьками. Оцінюйте раціонально свою ситуацію. Чи можливе виникнення даних проблем у вас, як позначиться поява другого малюка на вашій родині, чи готові ви до додаткових матеріальних, моральних, емоційних витрат?

Часто так міркують ті, хто поки ще не випробував радості другого материнства і не ознайомився з усіма приємними аспектами в появі ще одного малюка. Давайте в усьому розберемося разом.

Ну, по-перше, народження другої дитини благополучно позначається на психологічній обстановці в сім`ї. Яким чином? Так найпростішим. Якщо у вас тільки один малюк, то він, як кажуть психологи, може вирости егоїстом і розпещеною дитиною. А ось наявність у нього братика або сестрички може вплинути на єдине чадо позитивно - він і ділитися навчиться, і цінувати близької людини.



По-друге, поява другої дитини в сім`ї - це в наш час і матеріальне підмога. Сподіваюся, всі пам`ятають про материнський капітал, який дає можливість дитині надалі і освіта хороше отримати, і у важкі моменти здоров`я поправити, і допомогти квартиру батькам розширити. Погодьтеся, триста тисяч на дорозі не лежать, а ось другій дитині і всій родині вони допомогу неоціненну нададуть. Якщо підійти до питання розумно, можна і уникнути деяких матеріальних витрат. Після першої дитини нерідко залишаються коляска, ліжечко, деяка одяг та інші речі.

Третій плюс в народженні другої дитини - наявність досвіду. Мама з татом вже знають, як поводитися з новорожденним- знають, що необхідно в тій чи іншій ситуації-як себе весті- що робити і чого не робити. Догляд за другою дитиною вже не буде таким стресом, як це, можливо, було в перший раз.

Цими сторонами не обмежується питання народження другої дитини. Прямо зараз складіть список плюсів і мінусів, виходячи і своєї власної ситуації і вирішуйте (сь)!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!