» » » » Чи можна гуляти при вітрянці?

Чи можна гуляти при вітрянці?

Чи можна гуляти при вітрянці?

Вітрянка (вітряна віспа) - досить поширене інфекційне захворювання. Карантин триває три тижні, тому багатьох цікавить питання про те, чи можна гуляти при вітрянці.

Збудник вітрянки (різновид вірусу герпесу) вважається одним з найбільш заразних. Сприйнятливість досягає майже 100%. Передається вітрянка повітряно-крапельним шляхом (за вітром). Прихований (інкубаційний) період захворювання триває в середньому два тижні. В цей час на тілі з`являються висипання, потім пухирці лопаються, підсихають, і відпадають скоринки. Висипання з`являються в період від 3 до 10 днів. Але хворий заразний вже за добу до перших проявів і ще 5 днів після останнього висипання.

Природно, ні про які прогулянках в гострий період (особливо з температурою) не може бути й мови. Дуже висока ймовірність розвитку ускладнень. Навіть якщо хворий відчуває себе нормально і гострий період закінчився, не варто виводити його гуляти. Адже в під`їзді, на дитячому майданчику, просто на вулиці він може кого-небудь заразити. Слід пам`ятати про відповідальність перед іншими людьми! Ви можете зустріти ослабленого дитини, вагітну жінку (зараження можуть бути причиною виникнення патологій у плода) або дорослого (а чим старша людина, тим складніше протікають інфекційні захворювання і тим вище ризик розвитку ускладнень).

Так коли можна гуляти при вітрянці? Свіже повітря буде корисний в період одужання. Лікарі радять при вітрянці часті провітрювання приміщення, вихід на балкон. Щасливі мешканці приватного будинку можуть гуляти на присадибній ділянці. Решті краще починати прогулянки після закінчення карантину.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!