» » » » Як виглядає вітрянка?

Як виглядає вітрянка?

Як виглядає вітрянка?

Вітрянкою найчастіше хворіють діти, але ця хвороба може бути і у дорослих, і у підлітків. Ця хвороба може мати іншу назву, таке як вітряна віспа. Слово віспа звучить якось страшнувато. Але, по суті, вітрянка не є важким захворюванням, проте воно досить неприємне.

Причини захворювання на вітрянку

Причиною цього захворювання є віруси. Ці віруси можуть розповсюджуватися повітряно-краплинним шляхом. А це означає, що якщо хтось захворів на вітрянку, то інші діти, які його оточують, також можуть захворіти. Особливою швидкості переміщення цей вірус набуває в закритих приміщеннях. Ще один цікавий факт полягає в тому, що на вітрянку можна захворіти від дорослих, які страждають на оперізувальний герпес.

Це захворювання також викликається вірусом, який викликає найбільшу вітряну віспу. Справа в тому, що коли людина в дитинстві перехворів на вітрянку, то він справив тільки захисну функцію від цього вірусу, але не знищив його. І відповідно цей вірус залишається в спинному мозку людини назавжди. І коли відбувається зниження імунітету, якийсь стрес, або ще якісь схожі події, вірус прокидається і може спричинити вище згадане захворювання.

Який вигляд у вітрянки

Про причини виникнення вітрянки ми дізналися, а тепер розглянемо, як виглядає вітрянка. Основною ознакою вітряної віспи є висип. Вона покриває все тіло дитини, і має абсолютно різні розміри. Тобто вона може біти на ногах, руках, пальцях, як рук, так і ніг, на животі, на спині, на голові. Зазвичай коли на тілі з`являється висип, то у дітей хвороба супроводжується підняттям температури до 39 ° С. Хоча деякі діти не мають підвищення температури. Що стосується поведінки дитини, то воно стає в`ялим і примхливим, супроводжується зниженням апетиту.

Як виглядає вітрянка

Який вид приймає дитяча вітрянка



Опишемо, як виглядає вітрянка у дітей. Висип спочатку має вигляд плям з блідо-рожевим кольором. Далі ці плями змінюються і перетворюються в пухирці, які наповнюються прозорою рідиною. Навколо цих бульбашок є червона смужка на шкірі. На другий день прозора рідина, що заповнює бульбашки, стає каламутною і на верху бульбашок шкіра зморщується і набуває вигляду бурою скоринки. Ці бульбашки відпадають лише через одну-три тижні. Варто сказати, що під час перебігу цього захворювання на шкірі дитини можуть бути як бульбашки, так і плями.

Таке не одноразова поява плям і бульбашок викликається тим, що елементи підсихають. Тобто віспа розгорається все новими і новими хвилями. Стан дитини при цьому значно погіршується. Тобто ви зрозуміли, що вітрянка це не одноразова поява бульбашок, а постійно повторюваний процес. Як виглядає вітрянка, фото багатьох дітей під час цього захворювання можуть вам допомогти в правильному розумінні цього захворювання.

Як виглядає вітрянка

При появі плям, пухирців, і кірочок однією з найбільших проблем під час цього захворювання є шкіряний свербіж. Тобто дитина починає чесати ці скоринки, часом розчісуючи їх до появи крові. Небезпечно це тим, що коли зриваються ці скоринки, на свіжі рани може потрапити інфекція.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!