» » » Чим небезпечний герпес?

Чим небезпечний герпес?

Чим небезпечний герпес?

Здавалося б, носієм герпесу є кожен другий житель нашої планети, але мало хто знає, що це дуже заразний, практично незнищенний і всюдисущий вірус. А справа в тому, що він здатний багато років жити в инкубировались стані, і почати впливати на організм в самий невідповідний момент. Наслідки для людини можуть бути самими неприємними. Давайте поговоримо про те, чим небезпечний герпес.

Швидше за все, багато хто з нас навіть не звертали увагу на застуду, яка іноді вискакує на губі. Виявляється, ніяка це не застуда, а хронічне захворювання, яке викликає герпес.

Найбільш поширений лабіальний герпес. Він активується при будь-якому зниженні імунітету, тому особливо часто спалаху проходять на тлі простудних захворювань або грипу. За кілька днів до почервоніння і появи бульбашок з гноєм може виникнути свербіж, печіння, а також підвищення температури, загальне нездужання, болю в м`язах і суглобах. Одного тільки цього достатньо, щоб зрозуміти, чи небезпечний герпес.

Крім цих проявів вірус може самим негативним чином впливати на серцеву, дихальну, зорову і нервову системи організму. Найбільш небезпечні погіршення з боку головного мозку і очей, так як хвороба може закінчитися сліпотою, інвалідністю, і навіть летальним результатом.

Чим небезпечний герпес при вагітності

Під час вагітності у жінки значно знижується імунітет, тому герпес може спокійно вражати орган за органом, а організм лише слабо реагуватиме на це.



Особливо небезпечно, коли жінка заразилася герпесом під час вагітності, так вірус через плаценту може перейти і до її дитині. Якщо зараження відбулося ще в першому триместрі, то вельми велика вірогідність викидня. Крім того, вірус може спровокувати різні порушення розвитку плоду, особливо ураження нервової системи, викликати відхилення у фізичному розвитку.

Навіть якщо вагітність пройшла спокійно, то використовують штучне розродження - кесарів розтин, ось ще чим небезпечний герпес при вагітності. Воно необхідне для того, щоб уникнути зараження дитини під час проходження через родові шляхи.

Чим небезпечний генітальний герпес

Генітальний герпес або герпес другого типу - ще один різновид того самого вірусу, який викликає «застуду» на губах. Цей вид вірусу поводиться агресивніше, але анітрохи не гірше піддається лікуванню. Основними ознаками хвороби є болі внизу живота і в області статевих органів, порушення сечовипускання. Зовнішній діагностованих ознака цього захворювання - гнійні пухирці на поверхні статевих органів, які з`являються на 3-5 день після зараження. Хвороба, як правило, носить періодичний характер, тобто за погіршенням має йти поліпшення. Проблеми з сечовипусканням, порушення зовнішнього вигляду, а також проблеми з репродуктивною функцією ось, чим небезпечний герпес цього типу.

І пам`ятайте, якщо у вас з`явилися якісь симптоми цього захворювання, то потрібно відразу ж йти до фахівця за консультацією.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!