» » » Як передається герпес?

Як передається герпес?

Як передається герпес?

Існують два види простого герпесу. Вірус простого герпесу першого типу (HSV-I) призводить до появи висипань на шкірі обличчя, а найчастіше біля губ. Другий тип цього вірусу (HSV-II) призводить до розвитку генітального герпесу.

Існує ще одне захворювання, яке називається оперізуючий герпес або оперізуючий лишай. Воно характеризується появою герпетичних висипань, розташованих по ходу міжреберних нервів. Таке захворювання викликається вірусом герпесу Зостер.

Захворювання будь-яким видом герпесу доставляє будь-якій людині чимало страждань. Тому люди хочуть знати, як передається герпес, щоб захистити себе від зараження. Перш ніж ми розповімо про шляхи передачі герпесу, хотілося б підкреслити, що вірус герпесу, одного разу потрапивши в організм людини, нікуди надалі не зникає, залишаючись в ньому назавжди.

Як передається герпес на губах

Зараження вірусом HSV-I зазвичай відбувається у віці трьох-п`яти років. Але зазвичай вперше захворювання проявляється після періоду статевого дозрівання.



Зараження відбувається при поцілунках і контактах з інфікованою поверхнею, наприклад, питво з однієї склянки з хворим.

Як передається генітальний герпес

Зараження генітальним герпесом відбувається в момент статевого контакту з хворою людиною, який заразний при загостренні захворювання, тобто при наявності у нього на статевих органах герпетичних висипань.

Майте на увазі, що генітальний герпес - це дуже заразне захворювання. Заразитися ним можна навіть при одноразовому незахищеному статевому акті з хворим.

Як передається оперізуючий герпес

Оперізуючий герпес - це повторний прояв вітряної віспи (вітрянки). Багато людей в дитинстві хворіють на вітрянку. При цьому вірус, що викликав захворювання, залишається в організмі на все життя. Він «ховається» в нервових гангліях, що представляють собою скупчення нервових клітин, розташованих з боків хребта. З віком відбувається поступове зниження набутого імунітету до вітрянці, і вірус тоді може активізуватися, що проявляється в висипаннях бульбашок уздовж міжреберних проміжків і в різкій хворобливості. Захворювання не заразно, тобто воно не передається від людини до людини.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!