» » » » Чим обробляти вітрянку?

Чим обробляти вітрянку?

Чим обробляти вітрянку?

Вітряна віспа - поширене захворювання у дітей. При вітрянці виникають висипання, які сильно сверблять. Якщо не зупинити дитини, то на місці висипу залишаться шрами. Однак можна спробувати полегшити стан малюка, змастивши прищики спеціальними засобами. Розглянемо, чим можна обробляти вітрянку.

Існує досить багато препаратів, якими можна обробляти прищі від вітрянки у дітей. Найпоширенішим засобом є зеленка. Вона не тільки знезаражує висипання, але і підсушує їх. Також педіатри рекомендують обробляти вітрянку у дітей 5% розчином марганцю. Даний засіб також знезаражує шкіру і значно зменшує свербіж.

Непогані результати дає розчин "фурациліну". Даний засіб підходить навіть для обробки вітрянки в роті. Бувають випадки, коли недуга вражає слизову ротової порожнини або статеві органи дитини - в цьому випадку розчин фурациліну дасть відмінні результати. Крім того, можна використовувати ще і борну кислоту, а також перекис водню.

Відмінною заміною звичної зеленці може стати розчин "фукорцин", який своїми антисептичними властивостями нічим не поступається їй. Більш того, він краще змивається, і після його використання немає жахливих слідів.



Розчин риванолу теж досить часто використовується при вітрянці у дітей. Засіб жовтого відтінку не так сильно помітно на тілі і швидко змивається за допомогою мила. Знезаражувальним дією володіє і 1-3% -ний метиленовийсиній розчин. Його також потрібно наносити на прищики кілька разів на день.

Добре допомагають при вітрянці такі мазі, як «Ацикловір», «Рятівник», «Віролекс». Дані противірусні препарати зменшують висипання на шкірі у дітей, а в деяких випадках припиняють процес розмноження вірусу. Потрібно тільки мазати висипання кілька разів на день. Також слід пояснити дитині, що розчісувати прищики можна, оскільки вони будуть гоїтися набагато довше. Не варто і мочити висипання по тій же причині.

Читайте також нашу статтю Як лікувати вітрянку.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!