» » » » Як обробляти пупок новонародженого?

Як обробляти пупок новонародженого?

Як обробляти пупок новонародженого?

Після народження дитини лікарі перерізають пуповину, що зв`язує його і мати в період внутрішньоутробного розвитку малюка. Звичайно ж, дуже важливо в перші дні правильно здійснювати догляд за пупкової ранкою, щоб не виникло інфікування. У багатьох матерів виникає питання, як обробляти пупок новонародженого?

Як тільки пуповину переріжуть, її залишкову частину затискають прищіпкою. І вже через кілька днів, а може, прямо в пологовому будинку, залишок пуповини засихає і відвалюється разом з прищіпкою. Пупкову ранку потрібно обов`язково обробляти, в пологовому будинку показують і розповідають, як це робити. Але якщо раптом цього не сталося, і ви не знаєте, що робити, в цій статті ми розповімо, як правильно обробляти пупкову ранку.

До моменту, коли мати з дитиною повертаються додому з пологового будинку, пупкова ранка ще не зовсім затягнулася і в її центрі є кров`яна скориночка. Саме цю область і потрібно змащувати. Для обробки пупка немовляти потрібні перекис водню, розчин брильянтового зеленого спирту ( «зеленка») або спиртовий розчин хлорфіліпт. Деякі користуються розчином фукорцин (лікарський засіб з антисептичною і протигрибковим дією яскраво-малинового кольору). Пупкова ранка обробляється двічі в день: під час ранкового туалету малюка і після вечірнього купання.

Частоту обробки пупка новонародженого і потрібний розчин призначить лікар, який буде приходити до новонародженого протягом першого місяця. Як правило, ранка гоїться на 10-12 день. Якщо через два тижні після народження скоринка не відпаде або в області пупкової ранки з`явиться припухлість, почервоніння або виділення, обов`язково потрібно звернутися до лікаря.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!