» » » » Як купати новонародженого?

Як купати новонародженого?

Як купати новонародженого?
Як купати новонародженого?

Для батьків перше купання дитини подія таке ж хвилююча, як перше «мама» дитини або його перший крок. Він же такий маленький! А як йому це сподобається? Не дай бог буде холодно або гаряче. А якщо вислизне? Що робити, якщо він буде плакати? Це далеко не всі питання, які задають собі батьки перед першим купанням малюка. Ми спробуємо вам допомогти і розповісти, як купати новонародженого.

ванна

Перше, що вам знадобиться - це ванна. Будете ви купати дитину в дорослому ванні або ж купите дитячу, спеціальну - вирішувати, звичайно, вам. Але ми вам радимо, все ж, мати для дитини маленьку ванну.

  • Перше. Іноді трапляються перебої з гарячою водою. У цьому випадку, набагато простіше закип`ятити чайник води, ніж кілька відер.
  • Друге. Багато малят схильні до алергічних реакцій шкіри, у них може бути еритема, діатез і т.д. У цьому випадку їх потрібно купати в лікарських травах, це теж зручніше робити в маленькій ванні.

температура купання

Дітей раджу купати в бутильованої або кип`яченій воді. Знову ж, думайте самі. Все це залежить від того, яка вода тече з вашого крана. Якщо існує небезпека будь-якого зараження, тобто попадання в воду палички, краще все ж перестрахуватися. Якщо ж кип`ятіння проводиться з метою пом`якшення води, то краще це зробити морською сіллю, травами, піною для купання.

Давайте поговоримо, яка вода краще, щоб купати новонародженого. Температура води під час першого купання повинна становити 36,6 градусів. Краще купити градусник для води. Але, якщо його не виявиться під рукою, можна визначити температуру старим, ще бабусиним способом. У воду потрібно опустити лікоть, якщо вам не буде ні холодно, ні гаряче, значить температура води правильна.

Ну а в подальшому дитина сам вам підкаже, яка температура йому більше підходить. У кожного малюка вона своя. Як визначити, жарко йому або холодно? Якщо дитині буде холодно, він стиснеться в грудочку, у нього посиніє носогубний трикутник, і через якийсь час, він почне тремтіти і плакати. Якщо ж, навпаки, малюкові жарко, то він стає млявим, шкіра його червоніє, і він знову плаче.

Засоби для купання



Дуже важливо знати, як правильно купати новонародженого, які кошти підібрати для цього. Ні в якому разі не можна користуватися антибактеріальними засобами. Вони здатні порушити природну мікрофлору шкіри, а це здатне спровокувати розвиток серйозних захворювань. Не можна купати дитину і за допомогою твердого мила, воно теж здатне негативно подіяти на чутливу шкіру малюка.

Користуватися краще сучасними ніжними і м`якими засобами для купання. Їх формула спеціально розроблена і відповідає рівню pH шкіри дитини. Такі засоби не тільки не зашкодять шкіру дитини, але і допоможуть їй впоратися з агресивним впливом навколишнього середовища. Пінки і креми-гелі м`які, що не містять мила, ефективно видалять з шкіри дитини водно і жиророзчинні забруднення, які збережуть гідроліпідну мантію. Це вбереже від сухості і роздратування. А також забезпечить збереження захисних функцій дитячої шкіри.

Корисні добавки

Гарні для дитини ванни з морською сіллю. Сіль потрібно розвести в окремій ємності, розчинити, процідити через кілька шарів марлі і вилити в ванну перед купанням. Такий розчин, що нагадує маляті дні, проведені в маминому животі, дуже корисний для його організму. Після купання тіло дитини потрібно сполоснути чистою водою.



Гарні для прийняття ванн і різні трав`яні збори. Неспокійного дитині добре підійде хвойний розчин. Якщо у малюка проблеми зі шкірою - настій череди або оману. А ось настоєм ромашки краще не користуватися, він сушить шкіру.

Для того щоб підібрати травичку, яка підходить саме для вашого малюка, краще порадитися з лікарем.

Час для купання

Ми звикли дитини купати ввечері. Але це не обов`язково. На деяких дітей купання діє перевозбуждающе. Після такої процедури вони не можуть заснути. Такого малюка можна купати і вранці.

Деякі діти люблять купатися перед їжею, інші, навпаки, після. Одні відразу ж засипають, інші ще пару годин повинні погуляти. Ламати дитини і підлаштовувати під загальноприйняті норми не варто. Краще від цього нікому не буде. У кожної людини своя фізіологія.

мамин настрій

Для хорошого і вдалого купання малюка дуже важливо мамине настрій. Кажуть, що води в старшому віці бояться саме ті діти, мами яких дуже боялися їх купати. Вони таким чином поселили в дитині страх і тривогу перед водою. Адже емоційний стан мами і дитини - це практично одне і те ж.

Якщо мама не може перебороти свій страх при купанні дитини, то краще нехай це роблять тато або бабуся. Можна попросити про допомогу на перших порах патронажну сестру. Якщо ж допомогти нікому, почніть розмовляти з дитиною, поділіться своїми страхами з ним. Підіть у цю розмову, і вам стане легше. Купаючи дитину, добре вимовляти всякі потішки, які зазвичай говорять під час водних процедур.

тривалість купання

Спочатку малюка купають 3-5 хвилин, а потім, скільки купати новонародженого, він підкаже вам сам. Якщо йому буде приносити задоволення сам процес купання і це стане не тільки гігієнічною процедурою, то купати дитину можна до 15 хвилин. Відповідаючи на питання, як часто купати новонародженого, педіатри радять 1-2 рази в тиждень робити це з миючими засобами, інші 5-6 днів купання проводиться просто в кип`яченій воді.

Ми розповіли, як купати новонародженого. Відео цього процесу допоможе вам розібратися, як правильно малюка потрібно при цьому тримати.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!