» » » Як заварити череду?

Як заварити череду?

Як заварити череду?

Череда трироздільна володіє багатьма корисними для людини властивостями. Одним з незамінних її якостей є здатність лікувати алергічні висипки, екзему, дитячий діатез.

Череда далеко не нешкідлива, тому готувати відвари і настої з неї треба, ретельно дотримуючись рекомендовану дозу. Не кожен знає, як заварити череду правильно, скільки і в яких пропорціях потрібно брати сировину. Існують різні рекомендації для приготування настою, відвару і для прийняття ванн.

приготування настою

Настій готують так: 6 грам трави заливають 200 мл. окропу, приймають по 1 ст. ложці 4 рази на день. Щоб дізнатися, як заварити череду для купання, досить відкрити будь-який травник і прочитати рецепт. Головне - правильно розрахувати кількість трави в співвідношенні з кількістю води.

пропорції



Трава череди продається в аптеках в двох видах: фільтр-пакети і брикети трави упаковками по 50-100 г. Кількість розраховуємо так: 3 столові ложки різаною трави або 6 фільтр-пакетів на 10 л. води. Залежно від ємності ванній готуємо відвар.

приготування відвару

Рецепт відвару: потрібну кількість трави засипають в каструльку, заливають окропом і ставлять цю каструльку в каструлю більшої місткості, в яку теж наливають окріп, тобто влаштовують водяну баню. Кип`ятити настій треба протягом 15 хвилин на маленькому вогні, регулярно помішуючи його. Потім залишають відвар для настоювання на 45-50 хв. Після цього можна виливати його в ванну, попередньо процідивши через два шари марлі.

Купання дитини в низці

Оскільки від діатезу часто страждають маленькі діти, то кожна матуся повинна знати, як купати в низці дитини. Процедура правильного процесу купання виглядає так: в ванну наливають воду, потім проціджений відвар трави. Температура води для ідеальної ванни - 35-36 ° С. Починати купання краще з 5 хвилин, поступово довівши його до 15 хв. Приймати ванни з низкою можна один раз в тиждень, щоб не пересушувати шкіру малюка. Після прийняття лікувальної ванни не обполіскуйте дитини чистою водою. Дивіться, щоб, перебуваючи у ванні, дитина не ковтала воду.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!