» » » Як заварювати кріп?

Як заварювати кріп?

Як заварювати кріп?

Згадки про лікувальний ефект кропу можна знайти в єгипетському папірусі, також у своїй практиці широко його застосовував і Авіценна. Так настої і відвари насіння кропу допомагали від захворювань шкіри, сечовивідної системи, дихальних шляхів, травного тракту. Але слід зазначити, для того щоб вилікуватися від того чи іншого захворювання, потрібно знати як заварювати кріп.

заварюємо кріп

При внутрішньоочний тиск і головного болю слід залити склянкою води одну столову ложку насіння кропу, накрити кришкою і дати настоятися протягом 20 хвилин. Потім потрібно його процідити і пити протягом дня.

При циститі, набряках, сечокам`яної хвороби, пієлонефриті, уретриті, у вигляді сечогінний засіб, потрібно висипати 3 ч. Ложки насіння кропу в 300 мл окропу, але не кип`ятити, а закрити кришкою і закутати посуд в теплі речі. Відвар повинен настоюється 1 годину. Після чого його необхідно процідити і випивати до їжі по 0,5 склянки тричі на день.

При тріщинах в задньому проході і геморої, слід заварити в 200 мл окропу 3-4 ст. ложки подрібненого насіння кропу і дати 2 години настоятися. Після чого потрібно змащувати проблемне місце ватним тампоном, змоченим в цьому настої.

Щоб у годуючої матері стало більше молока, слід, перед тим як заварити насіння кропу подрібнити його в порошок і засипати 1 ч. Ложку в 200 мл киплячого молока. Варити треба на слабкому вогні протягом 5 хвилин. Потім, після охолодження відвару, його слід процідити і пити вранці натщесерце.



При сухому кашлі і захворюванні верхніх дихальних шляхів, необхідно заварити склянкою окропу 2 чайні ложки насіння кропу. У теплому вигляді слід полоскати горло тричі на день.

Якщо ви страждаєте безсонням, вам допоможе такий відвар: потрібно залити склянкою гарячого молока або крутого окропу 1 ст. ложку сухого насіння кропу, охолодити, процідити, додати мед і випити за годину-півтора до сну.

Готуємо укропную воду

Кропова вода відмінно справляється з здуттям живота у немовлят, її можна купити в аптеці або приготувати в домашніх умовах. Для приготування укропной води вам буде потрібно купити в аптеці насіння кропу. Його слід заварити по такому співвідношенню: на один літр кип`яченої води - 1 ст. л. насіння.

Також приготувати укропную воду можна за допомогою пакетика Плантекса, який можна придбати в аптеці. Однак перед тим як заварити укропную водичку потрібно дотримати всіх заходів стерильності. А готуватися вона дуже просто, слід розчинити у воді згідно з інструкцією плантекс. Цей препарат містить крім ефірного масла фенхеля ще і лактозу і глюкозу, що дозволяє застосовувати його з дводенного віку. Зберігати укропную воду рекомендується в скляному посуді і в прохолодному місці. Перед застосуванням її необхідно підігрівати до кімнатної температури.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!