» » » » Як зробити укропную воду?

Як зробити укропную воду?

Як зробити укропную воду?

Про лікувальну дію кропу знали вже в стародавні часи. Згадка про це корисному рослині зустрічається, наприклад, в єгипетському папірусі. Широко в медичній практиці його застосовував і Авіценна. Настої, відвари з насіння кропу допомагають як профілактичний засіб від шкірних захворювань, хвороб травлення, дихання. Але найбільш популярно застосування цього засобу проти кольок і надлишків газу, що виникають у немовлят в кишечнику. Про те, як зробити укропную водичку для вашого немовляти, розповімо в даній статті.

Що це таке?

З точки зору фармацевтики - це настій фенхелю (кропу аптечного). Так як зробити укропную воду нескладно в домашніх умовах, а в аптеках вона іноді відсутній, багато молодих мам вважають за краще виготовлену самостійно - аптечної. Зазвичай в аптеці можна придбати насіння кропу або фенхеля. З них і можна робити укропную воду.

Декілька порад

  • Необхідно оцінити якість куплених насіння. Вони за кольором повинні бути яскравими (лежані виглядають більш сірими і втрачають свій блиск). Виключаються цвіль і уражене насіння. Їх краще відразу ж викинути, так як вони небезпечні для здоров`я немовляти.
  • Для лікування немовляти заварюємо одну чайну ложку насіння в склянці окропу. Можна наполягати, наприклад, в термосі (годину-півтора). Після цього відвар проціджують через звичайну марлю, даємо охолонути. Власноруч виготовлений настій має кілька переваг перед аптечним. По-перше, він діє більш м`яко. По-друге, він свіжоприготований, що значно покращує його корисні властивості.
  • Дотримуйтесь цих заходів стерильності при приготуванні відвару. Це особливо важливо для грудних дітей. Зберігайте настій в скляному посуді в прохолодному місці. Перед застосування підігрівати його до кімнатної температури.
  • Дозування для грудничка - одна чайна ложечка перед годуванням. З віком її можна збільшити. Давати з пляшечки з соскою або з ложечки.


Про те, які ще хвороби лікує кріп, читайте в статті Як заварювати кріп.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!