» » » Кріп. Корисні властивості

Кріп. Корисні властивості

Кріп. Корисні властивості

Кріп - дуже звичне рослина в нашому повсякденному житті. Він є однією з головних трав, поряд з петрушкою, які можна додавати у всілякі страви. Його використовують і як спецію, і як самостійний компонент, наприклад, в салатах. Причому, в їжу людиною використовується ця трава цілком: і трава, і коріння, і насіння. Ось такий багатогранний в застосуванні кріп. Корисні властивості цієї рослини настільки численні, що перерахувати їх все складно. Ми розповімо про основні напрямки його застосування.

Корисні речовини

У кропі міститься ціла комора вітамінів. У ньому міститься багато вітаміну С, В, фолієва кислота, нікотинова кислота, а так само дуже корисні для організму людини мікроелементи - кальцій, залізо, калій, фосфор. Саме ці складові і забезпечують корисність кропу при багатьох проблемах зі здоров`ям.

Які захворювання лікує кріп

Трава кропу містить багато клітковини, тому укупі з вітамінами, в ньому містяться, він успішно бореться з шлунково-кишковими захворюваннями. Мікроелементи кропу зміцнюють стінки судин, нормалізує артеріальний тиск. Серцево-судинна система омолоджується при регулярному вживанні кропу. Цей ефект забезпечують властивості насіння кропу. Їх відвар дуже добре допомагає при гіпертонії.

Велика кількість вітамінів групи В забезпечує хороший ефект при різних ниркових захворюваннях, при пієлонефриті в стадії ремісії, при гострому циститі, як додаткове лікування до медикаментозного. А в якості профілактики циститів він просто незамінний! Для приготування цілющого напою треба залити окропом насіння кропу. Властивості відвару забезпечують знищення інфекції сечо-статевих шляхів і зникнення набряків.



Шалені мами відваром насіння кропу можуть збільшити кількість молока без шкоди для дитини, і навіть з користю. Кріп добре допомагає при метеоризмі, тому їмо таке молоко, дитина набагато менше буде страждати болями в животі.

Корисні рецепти

Лікувальні властивості насіння кропу забезпечують позбавлення від безсоння. Треба залити склянкою окропу столову ложку насіння, настояти 20 міну, процідити, додати ложку меду і випити. Спатимете дуже міцно і відпочинете уві сні. Точно такий же настій можна пити і при застуді дихальних шляхів. І дуже він корисний при метеоризмі. Треба приймати по півсклянки цих ліків два рази в день перед їжею.

Багатьом, на жаль, не з чуток відомо таке захворювання, як мігрень. Її сильна біль просто паралізує всю діяльність організму, болі в голові настільки сильні, що неможливо ні поворухнути головою, ні нормально розмовляти, боляче навіть моргати. Відвар укропного насіння може допомогти позбутися від болю під час нападу, а потім буде чудовим профілактичним засобом від мігрені. 2 столових ложки насіння кропу треба потовкти, як слід, залити склянкою теплої кип`яченої води і настояти півгодини. Цей настій треба приймати по столовій ложці не менше 6 разів день, а під час нападу можна це робити кожну годину. І обов`язково за 20-30 хвилин до їжі.

При гіпертонії беруть сухе насіння кропу. Одну чайну ложку насіння треба запити половиною склянки теплої води. Так треба робити три рази в день перед їжею.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!