» » » » Як купати дитину перший раз?

Як купати дитину перший раз?

Як купати дитину перший раз?
Як купати дитину перший раз?

Багато молоді батьки не мають досвіду в тому, як доглядати за малюком, тому коли справа доходить до купання, мами і тата найчастіше припускаються помилок. Ви теж не знаєте, як купати дитину перший раз, щоб не пошкодити його ніжну шкіру? Тоді ці прості поради для вас.

Приготування до купання

Отже, настав той самий день, коли малюка необхідно викуповувати перший раз. Перед водними процедурами слід трохи підготуватися, щоб весь процес пройшов успішно. Перше, що вам знадобиться - спеціальна ванночка, в якій ви будете купати дитину. Вона зручна тим, що її можна поставити на стіл, і без труднощів дістатися до кожної частини тіла малюка. Наповніть її водою приблизно на 15 см. Пам`ятайте, що температура повинна бути не менше 37-38 ° С.

Фахівці не рекомендують використовувати хлоровану воду з-під крана, тому найоптимальнішим варіантом буде підігрів звичайної питної води. Ви можете додати у воду трохи трав`яного збору, в складі якого може бути календула, ромашка і т. Д. Вважається, що ці трави благотворно впливають на шкіру малюка.

Вам також знадобиться чистий рушник, м`які рукавички для рук, предмети для сповивання немовляти, дитяча косметика (кошти для миття) і глечик з теплою водою.

Перше купання малюка

Роздягніть дитини (бажано на пеленальном столику або в ліжечку, але не у ванній!) І принесіть в пелюшці в ванну. Обережно покладіть малюка в воду. Бажано, щоб вам хтось допомагав, але якщо ви робите все сама, не біда. Занурте дитину в воду так, щоб головка, шия і плечі залишалися на поверхні. Не забудьте підтримувати голову і спину крихти рукою.



Як тільки малюк опинився у воді, обережно обмийте все тільце дитини. Найкраще використовувати миючий засіб, призначений для малюка, а також рукавички, щоб не пошкодити тонку шкірку дитини. Не забувайте, що спочатку потрібно вимити дитині волосся від чола до потилиці, потім промити за вушками, шийку, пахвову область, долоні, все тіло, включаючи пахову область, попку і ноги. Потім обережно промийте йому спинку. Слідкуйте за тим, щоб вода не потрапила дитині в вуха і рот.

Перше купання не повинно бути довгим: малюкові достатньо всього 7-8 хвилин. Відразу після водних процедур обполосніть дитини з глечика (температура води повинна бути на 2-3 градуси нижче, ніж та, що у ванні).



Закінчивши купання, акуратно витріть воду з шкіри малюка, використовуючи чистий рушник. Загорніть дитину і віднесіть в кімнату. Так як пупок все ще потребує обробки, промийте його невеликою кількістю перекису водню, а потім змастіть ранку зеленкою. Як тільки все підсохне, можете намазати малюка кремом або присипкою і одягнути.

З плином часу можна збільшити кількість хвилин, які дитина буде проводити в воді. Бажано також купати дитину в один і той же час, щоб у малюка сформувався своєрідний режим.

Коли потрібно купати дитину перший раз?

Фахівці впевнені, що перші водні процедури малюк повинен отримати через два тижні після народження. Вся справа в тому, що пупок крихти ще не зажив, і це означає, що через ранку можна занести інфекцію. Тим часом, це не означає, що дитина зовсім не потребує очищення. У перші два тижні життя малюка необхідно протирати вологим махровим рушником або серветками. Особливо важливо стежити за чистотою статевих органів і складочок на тілі.

Про те, коли можна купати малюка, ви дізнаєтеся у статті Коли купати новонародженого.

Як часто слід купати дитину?

Зазвичай дитину миють в залежності від пори року і температури. Так як взимку є ймовірність проникнення в квартиру протягів, і малюк може застудитися, краще робити цю процедуру 2-4 рази на тиждень. Влітку ж дитину бажано купати кожен день, щоб його тільце залишалося чистим. Вважається, що через шкіру немовляти може виділятися жир, який заповнює пори. Якщо не змити його своєчасно, шкірний баланс може порушитися. Саме тому необхідно проводити водні процедури дитину якомога частіше.

Детальніше про частоту купання ви прочитаєте в статті Як часто купати дитину.

Ось ви і дізналися, як купати немовля вперше. На допомогу вам також ще одна стаття з нашого сайту на схожу тематику - Як купати новонародженого.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!