» » » » Як вилікувати вітрянку?

Як вилікувати вітрянку?

Як вилікувати вітрянку?

Вітрянка (вітряна віспа) - досить поширене дитяче захворювання. Тому всім батькам варто дізнатися, як і якими засобами можна лікувати вітрянку в домашніх умовах, не зашкодивши при цьому малюкові. Разом з тим, необхідно усвідомлювати, що швидко вилікувати вітрянку не вийде, будь-які методи терапії здатні лише полегшити стан хворого.

Традиційні засоби лікування

На сучасному ринку фармацевтики представлено безліч препаратів, які застосовуються при вітрянці. Серед них можна виділити кілька найбільш популярних:

  • Лосьйон "каламін" - заспокоює шкіру, знижує запалення і подразнення, знімає свербіж і хворобливі відчуття;
  • Лосьйон "Ціндол" - з його допомогою можна підсушити і продезінфікувати шкірні ураження, нариви. Однак даний препарат слід застосовувати з обережністю, оскільки він може викликати алергічну реакцію;
  • Зеленка - напевно, найпопулярніший засіб, що використовується при вітрянці. Однак ні за лікувальними, ні з естетичних якостей вона не перевищує сучасні ліки. Хоча за ціною зеленка - найбільш вигідний препарат;
  • "Фукорцин" - багато лікарів рекомендують саме його. Однак спирт і фенол, які містяться в "фукорцином", можуть негативно позначитися на самопочутті дитини.

Додаткові корисні поради

Лікування вітрянки в обов`язковому порядку включає дотримання правил особистої гігієни.

  • Своєчасно підстригати нігті і обробляти їх спеціальним мильним розчином.
  • Митися тільки під душем і досить швидко, оскільки не можна допускати розмокання кірочок на ранках. Адже в подібні шкірні ураження може потрапити вторинна інфекція, а цього допускати категорично не можна, так як можуть розвинутися ускладнення.
  • Дотримуватися дієти, вживати молочну та рослинну їжу.


Крім того, не рекомендується виключати прогулянки. При вітрянці вони навіть корисні малюкові. Але, безумовно, слід вибирати малолюдні місця (парки, ліс і т. П.) І обмежити перебування на свіжому повітрі максимум годиною в день.

Додаткову інформацію про вітрянку ви можете знайти в наступних наших статтях:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!