Як вилікувати грибок?

Як вилікувати грибок?

Грибок шкіри - заразне шкірне захворювання, що передається при прямому контакті зі збудником. Симптоми грибка шкіри традиційно - це сухість та лущення, потріскування і свербіж, зміна кольору шкіри ступень і нігтів ніг. Грибок на ногах викликає неприємні відчуття при ходьбі.

Ще недавно вважалося, що грибок шкіри можна вилікувати. Сьогодні ж існує безліч як медикаментозних, так і народних способів боротьби з цим неприємним захворюванням. Перш ніж розбиратися в тому, як вилікувати грибок, варто сказати пару слів про фактори, які провокують захворювання. Перш за все, це порушення правил особистої гігієни в місцях загального користування, таких як лазні, басейни, загальні душі. Крім того, це знижений імунітет, прийом гормональних ліків, тріщини і травми шкіри стоп.

Як лікувати грибок на ногах

При лікуванні грибка стопи завжди дотримується наступний порядок:

  • Усунення запалення зараженої області;
  • Лікування мікозу протигрибковими препаратами;
  • Відновлення здорового шкірного покриву для того, щоб уникнути повторення захворювання.

Отже, для усунення запалення рекомендується приймати ванни для ніг з розчином марганцівки. При цьому необхідно щіточкою усувати великі лусочки, знімати ороговілий шар шкіри. З останнім добре справляється саліциловий вазелін 5-20%.

Після цього необхідно наносити протигрибкові препарати. Вони можуть бути у вигляді мазі, гелю або кремів. Для повноцінного лікування рекомендується поєднувати місцеве лікування з таблетками або сиропами. Вибирати протигрибковий ліки необхідно виходячи з виду грибка. Правильно підказати, як вилікувати грибок у вашій конкретній ситуації, може лише лікар-мікології, однак сьогодні існує безліч засобів, які є універсальними для будь-якого виду грибка стопи. До них відносять "Ламізил", "Дермгель", "Клотримазол", "Ітраконазол", "Нізорал" і ін. Повне одужання, як правило, настає після декількох місяців системної терапії.



Якщо ви уникаєте лікарських препаратів, то можете звернутися до народної медицини. У ній також є методи того, як вилікувати грибок на ногах. Так, наприклад, часто використовується оцет. Тампонами, змоченими в 75 /% розчині оцтової кислоти, обробляється як шкіра ніг, так і взуття та білизну, після чого речі прибираються на добу в герметичний пакет. Крім цього, рекомендується кип`ятіння одягу та зараженого білизни в 1% розчині формаліну.

У народній медицині при лікуванні грибка стопи використовують чайний гриб. Необхідно щодня мити ноги в розчині чайного гриба, після чого на ніч прикладати змочену в ньому ватку між пальцями ніг.

Можна використовувати компреси з лука і вазеліну в пропорції 1: 1. Накладати компреси необхідно щовечора.



Найчастіше разом з грибком стопи виникає і грибок нігтів ніг, так як хвороба поширюється на здорові сусідні області тіла.

Як вилікувати грибок нігтів

Грибок нігтів діагностується досить легко. Так, змінюється колір і форма нігтьової пластини, з`являються смуги і плями жовтого і білого кольорів аж до повної зміни забарвлення. Найчастіше грибок нігтів починається з країв нігтьової пластини, потім уражається вся область.

Лікування цього захворювання схоже з лікуванням грибка стопи. Найбільш ефективним є використання сильних протигрибкових препаратів, але в даному випадку краще в формі мазі або гелю. Однак існують і спеціальні засоби для лікування грибка нігтів, наприклад, "Тербінафін". Пам`ятайте, що тільки компетентний лікар може сказати вам, як вилікувати грибок на нігтях. Самолікування в даному випадку не вітається.

З народних засобів можна порадити компрес з чистотілу. Кашку з чистотілу і йодинола прикладають до зараженого місця два рази в день.

Також використовують прополіс. Змочений в аптечній настоянці прополісу ватний тампон прикладають до нігтів щовечора. Курс лікування в даному випадку становить не менше 3 місяців.

Йод є досить поширеним народним засобом при лікуванні грибка нігтів. Рекомендується два рази на день наносити на уражене грибком місце по 1 краплі йоду. При ефективному лікуванні перші ознаки грибка йдуть вже через тиждень.

Пам`ятайте, що найкраще лікування - це профілактика. Тому дотримуйтесь правил особистої гігієни, не ходіть босоніж по пляжу, громадській лазні, басейну. А також регулярно мийте ноги і просушуйте взуття. Якщо дотримуватися цих нескладних правил, то не треба буде турбуватися про те, як вилікувати грибок.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!