» » » Як вилікувати молочницю?

Як вилікувати молочницю?

Як вилікувати молочницю?

Молочниця або вагінальний кандидоз - це захворювання, збудником якого є грибок роду Candida. Збудник кандидозу вважається умовно-патогенних мікроорганізмів. Він є складовим елементом нормальної мікрофлори організму людини. Захворювання виникає при попаданні в організм більш патогенних видів грибка або при значному їх розмноженні. Молочниця нерідко може виникнути при зниженні імунітету.

Види, причини і симптоми молочниці

Види молочниці: молочниця шлунково-кишкового тракту, молочниця порожнини рота, молочниця внутрішніх органів, молочниця статевих органів.

Молочниця часто протікає в хронічній формі і схильна до рецидивів.

Причиною молочниці можуть бути захворювання шлунково-кишкового тракту, гінекологічні захворювання, захворювання ендокринної системи, венеричні захворювання, оперативні втручання, прийом антибіотиків і гормонів, фізіологічні стану організму (вік, вагітність), зниження імунітету та ін.

Молочниця може розвинутися у жінок, чоловіків і навіть дітей.

Симптоми молочниці: свербіж і печіння області зовнішніх статевих органів, білий наліт на статевих органах, сирнистий виділення з піхви, біль при сечовипусканні і статевому акті.

Як вилікувати молочницю?



При появі перших симптомів захворювання слід відразу звернутися до лікаря. Слід пам`ятати, що молочницю потрібно лікувати у обох партнерів одночасно. Для медикаментозного лікування молочниці застосовують:

  1. антимикотические свічки, мазі або вагінальні таблетки (клотримазол, пимафуцин, Гінезол і ін.);
  2. протигрибкові таблетки або капсули для внутрішнього застосування (флуконазол, дифлюкан, Дифлазон, флюкостат);
  3. препарати, що підвищують імунітет;
  4. кошти, які нормалізують мікрофлору статевих органів.

Як швидко вилікувати молочницю?

Для того, щоб швидко вилікувати молочницю, необхідно дотримуватися дієти і приймати вітаміни. У раціоні харчування необхідно виключити алкоголь, обмежити вживання м`яса, жирів, консервованої, гострої, солодкої, пряної їжі. Рекомендується застосовувати кисломолочні продукти, які містять лактобактерії. Корисно вживання журавлинного соку, фруктів, злаків, часнику і цибулі.

При лікуванні молочниці потрібно приймати вітаміни групи В, а також А, С, Е.

Як вилікувати молочницю народними засобами?



Для лікування молочниці народними засобами застосовують різноманітні спринцювання і ополіскування зовнішніх статевих органів.

Ефективними при лікуванні є трава ромашки та календули.

Для зняття свербіння прекрасно підійде трава шавлії. Для цього потрібно 3 ст.л. трави залити 0,5 л кип`яченої води, настояти 20 хвилин і застосовувати для спринцювання 4 рази на день

Для лікування молочниці в домашніх умовах можна застосовувати ефірну олію евкаліпта, ромашки, чайного дерева, бергамоту, ялівцю, лаванди, троянди, герані. Щоб приготувати такий розчин необхідно 5 крапель ефірного масла з`єднати з 0,5 ч.л. соди, розвести даний розчин в склянці теплої кип`яченої води.

Кандидоз та дітей і у чоловіків

У дітей кандидоз частіше уражає слизову оболонку ротової порожнини. Для лікування слід застосовувати протигрибкові препарати в дитячій дозуванні. Наліт знімають за допомогою марлевої серветки. Слід через кожні 2-3 години обробляти ротову порожнину 2% содовим розчином. Для приготування такого розчину потрібно в склянку теплої кип`яченої води додати одну чайну ложку соди. Для профілактики кандидозу у немовлят треба виробляти ретельну обробку сосок і пустушок.

У чоловіків прояв кандидозу лікують також протигрибковими препаратами, обмиванням статевого члена антисептиками. Для місцевого застосування призначають мазь клотримазолу.

Як уникнути рецидивів?

Для тих, хто переніс таку неприємність як молочниця, актуальним є питання: як вилікувати молочницю назавжди. А осіб, які страждають на хронічний кандидоз, хвилює наступне питання: як вилікувати хронічну молочницю.

В обох випадках слід виконувати ряд рекомендацій, які допоможуть виключити появу таких неприємних симптомів:

  • дотримуйтесь правил особистої гігієни;
  • приймайте вітаміни та імуностимулятори;
  • дотримуйтесь дієти, займайтеся спортом, загартовуванням;
  • уникайте переохолоджень, стресів;
  • обстежтеся на ІПСШ;
  • для людей, що страждають хронічною формою кандидозу доцільно збільшити терапевтичну схему, і проводити профілактичну терапію протигрибковими препаратами протягом 6 місяців-слід комбінувати загальну і місцеву терапію антимікотичними препаратами;
  • не запускайте захворювання, звертайтеся до фахівців.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!