» » » Як лікувати молочницю в домашніх умовах?

Як лікувати молочницю в домашніх умовах?

Грибкове захворювання на слизових оболонках і шкірному покриві носить назву кандидоз, в побуті воно відоме, як молочниця. Таку назву захворювання отримало, тому що з вигляду нагадує молочні продукти. Молочниця - досить поширене захворювання, але приносить масу неприємностей як жінкам, так і чоловікам. Не дивуйтеся, діагноз "кандидоз" (молочниця) ставлять і чоловікам, але у них захворювання зустрічається набагато рідше, ніж у представниць прекрасної статі. Пропоную розібратися, чи можна і як лікувати молочницю в домашніх умовах.

Лікування молочниці будинку

Найчастіше страждають від молочниці жінки, тому зупинимося докладніше на вагінальному кандидозі. Визначимося з симптомами молочниці у жінок:

  • виділення з піхви рясні, білого кольору, без запаху;
  • свербіж і сильне роздратування в області статевих органів;
  • в разі дуже запущеною молочниці може з`явитися біль під час статевого акту і при сечовипусканні.

Судячи за симптомами, люди, які не обізнані в даному питанні, можуть подумати, що молочниця є захворюванням, що передається статевим шляхом і тільки. Молочниця - НЕ венеричне захворювання, але передаватися статевим шляхом все ж може. Ми розвіємо ваші сумніви і назвемо основні причини появи молочниці:

  • зміна гормонального фону (прийом протизаплідних таблеток, вагітність, читайте також: як лікувати молочницю під час вагітності);
  • ослаблення імунітету (найчастіше після такої сильної хвороби, як грип, кишкова інфекція та ін.);
  • сильне нервове виснаження (таке часто буває перед місячними);
  • тривале застосування антибіотиків.


Тепер, коли Ви маєте уявлення про кандидозі, поговоримо про його лікуванні. Як лікувати молочницю в домашніх умовах? Взагалі, лікування молочниці повинно включати в себе 2 етапи:

  1. усунення симптомів молочниці,
  2. запобігання повторного появи захворювання.

Вилікувати симптоми молочниці в домашніх умовах можна без особливих зусиль, а запобігти повторенню появи грибка без фахівця буде складніше. Які існують засоби, щоб лікувати молочницю в домашніх умовах?

Засоби від молочниці



Медицина створила безліч препаратів, які в мить прибирають симптоми молочниці: дифлюкан, клотримазол та інші. Обережно, існує небезпека, що Ви невірно визначили своє захворювання. Симптоми, подібні молочниці, можуть говорити і про інші більш серйозні недуги, лікування яких відрізняється від того, як Ви будете лікувати молочницю.

Крім спеціальних препаратів, необхідно зміцнити організм і імунітет, щоб зменшити ризик повторної молочниці. Можна пройти вітамінний курс, а можна скористатися народними засобами: настоянкою елеутерококу, женьшеню.

Для лікування молочниці будинку багато радять спринцювання. Ми б рекомендували порадитися про це з гінекологом, бо хаотичними неправильними діями можна порушити всю мікрофлору жіночого організму, а це призведе до хронічної молочниці. Отже, яке спринцювання зазвичай застосовують? Суцвіття календули (2 ст. Л.) Заллємо половиною склянки медичного спирту, нехай все це настоїться протягом доби. Для спринцювання розведемо 1 чайну ложку нашої настоянки на 1 цілий стакан теплої кип`яченої води. Ще можна залити листя і квітки звіробою (2 ст. Л.) 1,5-2 літрами води, нехай вода закипить, після остудіть настій.

Відварами з трав, які знімають запальний процес, слід підмиватися, це також лікує молочницю в домашніх умовах, тобто вбиває інфекцію. Зберемо трави: коріння кропиви (2 частини), лаванда (1 частина), низка (1,5 частини), кора дуба (3 частини). Тепер заллємо 1 столову ложку нашого збору окропом (150 мл). Залишимо збір настоятися протягом декількох годин, а потім процідити і додамо ще окропу (150 мл). Коли відвар охолоне до потрібної температури, можна підмиватися.

Хорошим засобом для лікування молочниці в домашніх умовах є поєднання меду і води (у співвідношенні 1 до 10). Суміш славиться антисептичну дію. Слід обробити отриманим засобом слизову піхви.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!