» » » Чи можна завагітніти при молочниці?

Чи можна завагітніти при молочниці?

Чи можна завагітніти при молочниці?

Завагітніти при молочниці складно, але можливо. Справа в тому, що при молочниці змінюється кислотно-лужний баланс піхви і сперматозоїди просто не виживають в такому середовищі. Якщо ви вирішили завагітніти, то молочницю потрібно обов`язково попередньо вилікувати.

Як виникає молочниця

У жіночому піхву роль кислотно-лужного балансу надзвичайно важлива. У здоровому стані піхви молочно-кислі палички займають близько 90% його мікрофлори. Вони відповідають за вироблення молочної кислоти і перекису водню, які, в свою чергу, знижують дію хвороботворних мікроорганізмів. Якщо кількість молочно-кислих паличок зменшується, то зменшується і кількість молочної кислоти і перекису водню, як наслідок - швидке розмноження хвороботворних мікроорганізмів.

Таким чином, жінка захворює бактеріальним вагінозом (в народі «молочниця»). Бувають випадки, коли хвороба протікає непомітно для жінки і виявляє вона його, тільки здавши спеціальні аналізи при плановому огляді лікаря. Але в основному про хвороби можна дізнатися за такими симптомами як:

  • Кремовідной виділення молочного кольору з неприємним запахом;
  • Сверблячка всередині піхви;
  • Запалення стінок піхви;
  • Дискомфорт всередині, відчуття набряклості.


Все це є результатом розмноження хвороботворних бактерій в піхву жінки через зменшення кількості молочно-кислих паличок.

Причини виникнення молочниці

Причини зменшення кількості молочно-кислих паличок можуть бути самими різними:

  • Гінекологічні захворювання. У перебіг хвороби в організмі падає число статевих гормонів естрогенів, які відповідають за розвиток в піхву глікогену (це речовина, яка створює сприятливі умови для розмноження молочно-кислих паличок).
  • Завжди залишає свій слід неправильне вживання антибіотиків, в основному це трапляється, коли хвора сама собі їх призначає.
  • Якщо у Вас ослаблений імунітет, то організм не може самостійно протистояти розмноженню хвороботворних мікроорганізмів. Така ситуація може виникнути після довгої хвороби, якщо ви перенесли операцію або травму.
  • Також цілком можливо розвиток молочниці через неправильне харчування, якщо ви працюєте в шкідливих для здоров`я умовах або живете в несприятливому кліматі.
  • Розвиток хвороботворних мікроорганізмів, що призводять до появи молочниці, можливо після анального сексу з партнером, який може бути здоровим, але мати мікрофлору, що відрізняється від мікрофлори своєї партнерки.


Запалення піхви, що супроводжується виділеннями і свербінням, може початися ще й через вірусну або грибкової інфекції в організмі жінки. Ці інфекції можуть провокувати появу іншої хвороби - вагінального кандидозу.

Молочниця і вагітність

При плануванні вагітності обов`язково зверніться до свого лікаря-гінеколога і пройдіть повне обстеження, здайте всі необхідні аналізи. Якщо ж ви завагітніли при молочниці, починайте лікування негайно. Дотримуйтесь рекомендацій доктора і ні в якому разі не лікуєте молочницю під час вагітності самостійно, - це може нашкодити вам і вашій дитині.

Такі захворювання дуже небезпечні не тільки для вагітної жінки, але і для майбутнього малюка. Велика частина збудників цих хвороб може проникати через плаценту. Думаю, не потрібно говорити про те, якої шкоди вони завдадуть розвитку плода, інфікуючи його. За статистичними даними в 30% випадків загибелі плоду на ранніх стадіях вагітності «винні» хвороботворні мікроорганізми, що провокують бактеріальний вагіноз. Близько 53% новонароджених з`являються на світ з клінічними ознаками інфікування всередині утроби.

Вищевказані запалення піхви має кожна 3 вагітна жінка в Росії. Подбайте про своє майбутнє малюка заздалегідь!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!