» » » Чи можна завагітніти від води?

Чи можна завагітніти від води?

Коли у жінки починається несподівана затримка місячних, про що вона тільки не готова подумати, що тільки не згадає, які тільки думки в голову їй не прийдуть, і все здається таким можливим і ймовірним! Тест на вагітність показує негативний результат, але ж відомо, що тест може збрехати. І замість того, щоб сходити до лікаря, жінка продовжує мучити себе здогадками. Як і де це могло статися? Невже я вагітна?

Один з таких поширених і безпідставних страхів: чи можна завагітніти від води? Наприклад, чи можна «залетіти», скупавшись у ванній або в басейні, якщо до цього в воду потрапила сперма чоловіка?

З повною упевненістю відповідаємо, що завагітніти в воді неможливо.

  • Сперматозоїди не володіють такою живучістю, щоб тривалий час вижити в несприятливому для них середовищі - у воді. Виживають вони тільки в статевій системі жінки, там середовище для них сприятлива. Крім того, у воді сперматозоїди втрачають свою рухливість.
  • Сперма розбавляється водою, і концентрація сперматозоїдів на мілілітр води прагне до нуля.
  • Як же повинна плавати в басейні жінка, щоб сперматозоїди потрапили в піхву? Відверто кажучи, важко уявити собі таку картину: широко розвівши ноги, розставивши статеві губи і стінки піхви, та ще й воду потрібно примудритися в піхву залити без допоміжних пристроїв!

Затримка менструації і порушення циклу можуть бути пов`язані з прийомом екстрених оральних контрацептивів (наприклад, «Постинора»), перенесеним захворюванням, зниженням імунітету, стресом, переживаннями і багатьма іншими причинами. Якщо Ви все ще думаєте, що можна завагітніти в воді, сумніваєтеся в ефективності протизаплідних засобів, сходіть на позачерговій прийом до гінеколога і розвійте свої сумніви.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!