» » » Що таке молочниця?

Що таке молочниця?

Що таке молочниця?

Молочницею називають в народі таке захворювання, як кандидоз. Це грибок, тобто запальне захворювання, яке розвивається завдяки дрожжеподобним грибків роду Candida. Ці грибки вражають слизові оболонки в організмі людини. Молочниця може бути, не тільки у жінок, але і у чоловіків, хоча в останніх вона зустрічається вкрай рідко.

Що таке молочниця у дівчат

Симптомами молочниці у жінок є:

  • Виділення з піхви білого кольору і творожистой текстури, за що і названо захворювання молочницею.
  • Неприємний свербіж і печіння в зоні зовнішніх статевих органів.
  • Можливий біль під час статевого акту.
  • Больові відчуття можуть виникати і при сечовипусканні.


грибок Candida

При молочниці необов`язково всі симптоми будуть проявлятися одночасно. Зазвичай жінка відзначає лише деякі з них. Як правило, свербіж і печіння в області піхви присутній завжди при молочниці. Причому ця сверблячка ставати сильнішими, якщо дівчина носить синтетичне облягає білизна. Також деякі відзначають набряк слизових статевих губ. Поширення запального процесу може піти і до області ануса. В інтернеті можна знайти масу фото, що таке молочниця, але до гінеколога слід звертатися, навіть якщо ви побачили у себе невеликі виділення, які раніше ніколи не помічали.

Причини молочниці у жінок:

  • Ослаблення імунітету через різних захворювань ендокринної системи, шлунково-кишкового тракту або гінекологічного характеру. Після серйозного захворювання захисні функції організму не завжди здатні впоратися з грибком.
  • Також подібні захворювання часто супроводжуються прийомом сильних антибіотиків, які порушують нормальний баланс між грибками і бактеріями. Медикаментозний чинник має місце бути при молочниці.
  • Порушується гормональний фон в організмі жінки, а значить гормони втрачають здатність здійснювати контроль за кількістю грибків. Якраз через зміни гормонального фону молочниця часто виникає перед місячними або під час вагітності.
  • Молочниці може сприяти і прийом гормональних протизаплідних засобів.
  • Різні венеричні захворювання є однією з причин появи молочниці: хламідіоз, уреаплазмоз, трихомоніаз, мікоплазмоз та інші.
  • Травми, як хімічні, так і механічні. хірургічні втручання.
  • Ще одна цікава особливість молочниці: в місцевості з жарким кліматом випадки молочниці реєструються набагато частіше.

Лікування молочниці у жінок



Дізнавшись, що таке молочниця і виявивши якісь її симптоми у себе, не всі дівчата біжать до гінеколога, хтось намагається зайнятися самолікуванням. Що ж, дійсно існують народні засоби, які позбавляють дівчину від неприємних симптомів захворювання. Але, як правило, після такої самостійної діагностики і самолікування, молочниця з`являється знову і знову. Крім того, за подібними симптомами можуть ховатися і небезпечніші захворювання, які тягнуть за собою жахливі наслідки, якщо вчасно не помітити їх і не почати лікування. Ось чому так важливо відразу ж звертатися до фахівця для постановки діагнозу і призначення відповідних препаратів.

Гінекологи призначають різні препарати для лікування молочниці. Серед них можуть бути протигрибкові вагінальні таблетки, свічки, креми місцевого дії-протимікробні препарати також місцевого дії-протигрибкові препарати загальної дії, що застосовуються всередину (це зазвичай таблетки) і різні комбіновані лікарські засоби місцевої дії.

Всі перераховані вище засоби необхідні для усунення грибка. Але крім цього слід зміцнити імунітет, попити заспокійливі настої на травах. Народна медицина дає поради, як лікувати молочницю в домашніх умовах:

  • Деякі проводять спринцювання 3 рази в день таким лікарським настоєм: в банку покласти траву шавлії (3 столові ложки), залити її окропом (2 склянки), а потім дати настоятися 20 хвилин.
  • Ось ще суміш для спринцювання: зберіть траву споришу (5 столових ложок), кору дуба (1 столову ложку) і квітки ромашки (1 столову ложку) - залийте все це окропом (1 літр) і прокип`ятіть на повільному вогні кілька хвилин.
  • Підмивайтеся лікувальним трав`яним збором: листя шавлії (2 столові ложки), деревій (1 столову ложку), кора дуба (2 столові ложки) залийте окропом (1 літр), а потім 5 хвилин потримайте на вогні.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!