» » » Як проявляється молочниця?

Як проявляється молочниця?

Як проявляється молочниця?

Практично кожна жінка хоча б раз у житті стикалася з таким неприємним явищем як молочниця або, як її називають в медицині, кандидоз. Що стосується представників сильної статі, то у них це захворювання зустрічається майже в десять разів рідше, ніж у жінок, тому багато хто з них навіть не знайомі з симптомами молочниці. У будь-якому випадку кандидоз є дуже поширеним захворюванням з характерними ознаками, про які слід знати як жінкам, так і чоловікам. Тому в даній статті піде мова про те, як проявляється молочниця і за якими симптомами можна визначити наявність даного захворювання.

Про причини виникнення молочниці читайте в нашій статті: Від чого з`являється молочниця.

Як проявляється молочниця у жінок

Важливо відзначити, що молочниця у представниць слабкої статі починає проявлятися, як правило, за кілька днів до менструації. Причому, якщо жінка схильна до будь-якої алергії, то симптоми вагінального кандидозу будуть проявлятися найбільш активно. Найпоширенішими ознаками молочниці у жінок можна назвати наступні:

  • свербіж в районі статевих органів;
  • зміна кольору статевих органів;
  • запалення слизової зовнішніх статевих органів;
  • специфічні виділення;
  • хворобливе сечовипускання;
  • неприємні відчуття при статевому акті.


Якщо вас цікавить, як виявляється молочниця у жінок, то свербіж і печіння в області статевих органів - це найперші ознаки захворювання. Варто відзначити, що вони посилюються до нічного часу доби, а також після прийняття гарячого душу або ванни. Разом з цим точно сказати, через скільки проявляється молочниця, неможливо, оскільки найчастіше вона протікає безсимптомно.

Статеві органи при кандидозі набувають яскраво-червоний колір, а слизова оболонка зовнішніх органів, воспаляясь, починає хворіти. Що стосується виділень, то нерідко даний симптом залишається непоміченим. Це обумовлено тим, що свербіж в районі статевих органів змушує жінку частіше підмиватися, в зв`язку з чим вона може не звернути увагу на виділення. Проте, слід знати, що виділення при вагінальному кандидозі схожі на сирну масу, іноді набувають зеленуватий відтінок, але не мають специфічного запаху. Деякі симптоми можна розпізнати, побачивши, як виявляється молочниця на фото в Інтернеті.



Хворобливе сечовипускання пояснюється тим, що сеча може роз`їдати слизову оболонку, в якій йде запальний процес. Це призводить до болю під час сечовипускання. Також при молочниці виникають неприємні відчуття в процесі статевого акту. Вони провокуються, як правило, дотиком до запаленої слизової статевих органів. Більш докладно про прояви молочниці можна прочитати в нашій статті: Як виглядає молочниця.

Як проявляється молочниця у чоловіків

Слід також розглянути, як проявляються симптоми молочниці у чоловічого населення. Для визначення наявності хвороби в першу чергу варто звернути увагу на зовнішній вигляд і неприємні відчуття в області головки статевого члена. Це обумовлено тим фактом, що кандидоз у чоловіків спочатку вражає саме цю частину. Тому першим симптомом в даному випадку є свербіж і печіння в районі головки і крайньої плоті.

Наступною ознакою молочниці у чоловіків виступає припухлість і почервоніння голівки і крайньої плоті, а також утворення білого нальоту на ній. Нерідко додатковим симптомом при чоловічому кандидозі виступає виникнення висипу червоного кольору, що теж супроводжується сильним свербінням і відчуттям печіння в області статевих органів.

Як і у жінок, у представників сильної половини населення планети молочниця може викликати больові відчуття при сечовипусканні (знову-таки через дратівної фактора сечі) і статевому контакті.

Також ви можете прочитати про лікування кандидозу в нашій статті: Як позбутися від молочниці.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!