» » » Як позбутися від молочниці?

Як позбутися від молочниці?

Як позбутися від молочниці?

Кандидоз є грибкове захворювання, яке супроводжується сирнистий виділеннями і неприємним запахом. Про його причини появи і про перебіг такої недуги можна дізнатися з цієї статті. При цьому багатьох цікавить як позбутися молочниці. Зробити це можна за допомогою медичних препаратів і лікарських засобів.

Як позбутися молочниці лікарськими препаратами?

Переймаючись питанням, як назавжди позбутися від молочниці, рекомендується звернути увагу на сучасні медичні препарати. Вони містять у собі комплекс активних речовин, який ефективно бореться з кандидозом і відновлює природну мікрофлору слизових оболонок. Найбільш часто лікарі призначають такі препарати:

  • Клотримазол - протигрибковий засіб, що має здатність пригнічувати бактерії, які викликають молочницю. Випускається даний препарат у вигляді розчинів, таблеток і мазей. Курс лікування становить від 3-х до 25 днів. Все залежить від того, в якій формі протікає кандидоз. Прийом Клотримазолу повинен проходити строго по інструкції.
  • Натамицин - препарат з фунгіцидною дією, тому з його допомогою можна в короткий термін відновити природну мікрофлору слизової оболонки. Випускається він у вигляді свічок і мазей. Курс лікування з натаміцину становить від 3-х до 6-ти діб. Використовується препарат згідно додається до нього.
  • Ністатин має високу активність відносно патогенних і дріжджоподібних грибків. Тому його часто використовують при лікуванні молочниці. Курс терапії з ністатином становить від 7 до 14 днів. Пропонується він у вигляді мазей, суспензій і свічок. Лікування потрібно проводити строго за інструкцією.
  • Флюкостат - препарат, що приводить до нейтралізації активної діяльності дріжджоподібних грибів. Він позбавляє від молочниці протягом 1 доби. Потрібен прийом тільки однієї таблетки цього препарату, щоб відновити природну мікрофлору слизових оболонок і позбутися від усіх симптомів молочниці.


Зверніть увагу, що у всіх перерахованих вище препаратів є протипоказання і ряд побічних дій. Тому важливо з ними ознайомитися перед прийомом ліків. Бажано також проконсультуватися з досвідченим лікарем, щоб він підібрав найбільш ефективний засіб і оптимальне дозування.

Як позбутися молочниці народними засобами?



Також при лікуванні кандидозу можна використовувати народні засоби. Вони володіють щадним ефектом і доступні багатьом. Результат від них проявляється вже через кілька днів застосування. Ось список перевірених народних засобів:

  • Візьміть в рівних частинах квітки ромашки аптечної, листя шавлії, ягоду ялівцю, календулу, евкаліпт, деревій, бруньки берези і чорної тополі. Ретельно змішайте всі компоненти. Заваріть 2 ст. ложки готового збору 1 літром окропу. Наполягайте суміш протягом 2-3 годин. Процідіть і приймайте її по 100 мл до їди 3 рази в день. Курс лікування 20-30 днів.
  • Візьміть в рівних частинах кору і коріння дуба, череду і лаванду. Змішайте всі і заваріть 5 ст. ложок отриманого збору 500 мл окропу. Наполягайте суміш 2 години, а потім процідіть. Робіть з нею ванночки і тампони на ніч. Курс лікування - 1 місяць.
  • Розведіть в літрі окропу 1 ч. Ложку йоду і 1 ст. ложку соди. Готовий розчин застосовуйте для зовнішніх ванночок. Курс лікування становить 4 дні.
  • Робіть протягом 5 днів на ніч тампони, попередньо просочивши їх в знежиреному кефірі. На ранок обов`язково потрібно здійснювати спринцювання з використанням ромашкового настою, готувати його слід щодня.

Для того щоб швидко позбутися від молочниці потрібно крім використання народних або лікарських засобів з особливою ретельністю підходити до особистої гігієни. Використовуйте туалетний папір тільки високої якості, а для підмивання - дитяче мило, носите бавовняну білизну. Крім того, на період лікування від кандидозу слід утриматися від інтимної близькості, щоб уникнути передачі даного захворювання своєму партнерові.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!