» » » Як лікувати цистит у жінок?

Як лікувати цистит у жінок?

Як лікувати цистит у жінок?

Цистит - серйозне захворювання сечостатевої системи. Його лікування має бути комплексним, тільки тоді можна буде повністю позбутися від такої недуги і виключити можливість його появи в хронічній формі. Розглянемо, як лікувати цистит у жінок за допомогою медикаментів і народних засобів.

Медикаменти для лікування циститу

Лікувати цистит необхідно за допомогою ряду медикаментозних засобів, що володіють певним спектром дії. При цьому призначати їх повинен лікар після проведеного обстеження і отриманих аналізів. Тоді ефективність терапії підвищиться і одужання не затягнеться на тривалий термін.

антибіотики

При лікуванні циститу у жінок обов`язково використовуються антибіотики. Вони дозволяють нейтралізувати інфекцію, яка викликала дане захворювання. Серед найбільш ефективних антибіотиків при циститі можна відзначити наступні:

  • "Фосфоміцин". Сучасний препарат, який можна використовувати навіть жінкам, які перебувають в положенні. Зазвичай лікарі призначають такий засіб у вигляді свічок, компоненти яких проникають в сечовий міхур і борються з хвороботворними бактеріями.
  • "Монурал". Ефективний лікарський засіб, що вгамовує більшість збудників циститу. Воно відмінно засвоюється і має тривалим терапевтичним ефектом.
  • "Нолицин". Такий засіб використовується навіть при хронічному циститі, так як має широкий спектр дії. Але воно має ряд протипоказання, з якими потрібно ознайомитися перед застосуванням даного ліки.

антибактеріальні засоби

Крім антибіотиків, можуть бути призначені антибактеріальні засоби. Серед найбільш популярних і дієвих з них можна відзначити наступні:

  • "Фурадонин". Він пом`якшує симптоми циститу і знімає болі, якими завжди супроводжується таке захворювання. Такий препарат можна приймати навіть в період вагітності і в літньому віці.
  • "Рулид". Протимікробний препарат, що володіє широким спектром дії. Він відмінно нейтралізує урогенітальні інфекції.
  • "Палін". Цей препарат представляє собою уроантісептіческая протимікробний засіб. Він швидко справляється з інфекцією, яка присутня в сечовивідних шляхах.

спазмолітики



Додатково лікар може призначити спазмолітики. Зазвичай вони необхідні, коли в сечі присутня кров. Як правило, фахівці при циститі прописують "Но-шпу", "Папаверин" або "Спазмалгон".

Народні засоби для лікування циститу

Використовувати народні засоби для лікування циститу найкраще в комплексі разом з медикаментозною терапією. Курс лікування повинен становити від 15 до 40 днів.

трав`яні збори



Візьміть по 1 ст. ложки календули, ромашки та деревію. Залийте збір 500 мл окропу і залиште на 2 години. Процідіть отриманий засіб і пийте по 50 мл за 30 хвилин до їди. Якщо ж у вас хронічний цистит, то до цих травам необхідно додати 10 грам кукурудзяних рилець.

Для лікування циститу можна скористатися іншим збором. Візьміть по 1 частини кореневища лепехи і бруньок берези, по 2 частини деревію і мучниці. Заваріть 2 ст. ложки готового собору 500 мл води і поставте на слабкий вогонь. Дотримуйтеся вимог відвар 10 хвилин, потім процідіть і охолодіть. Випийте його протягом дня, розділивши засіб на 4 рази.

коріння соняшника

Ефективні в лікуванні циститу коріння соняшнику. Їх необхідно викопувати восени, а потім висушувати в приміщенні протягом декількох тижнів. Саме засіб готується так: візьміть 200 г коренів і залийте 1 літром окропу. Наполягайте його 1 годину, а потім процідіть і приймайте по склянці 3 рази на добу.

гриб трутовик

Гриб трутовнік є унікальним засобом, який швидко позбавляє від циститу. Потрібно взяти 2 ст. ложки сировини і залити 300 мл окропу. Ліки поставте на слабкий вогонь і витримайте 20 хвилин. Потім залиште його на 4 години, процідіть і приймайте 5 разів на день по 20 мл.

Чорна редька, горілка і мед

Змішайте по 200 мл горілки, соку чорної редьки і меду. Залиште отриману суміш на три доби, а потім приймайте по 2 ст. ложки 3 рази на день за 30 хвилин до їди. Курс лікування повинен тривати до тих пір, поки засіб не закінчиться.

Також рекомендуємо прочитати статтю Чому боляче писати.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!