» » » Чим лікувати молочницю?

Чим лікувати молочницю?

Чим лікувати молочницю?

Молочниця - це грибкова інфекція, розвиток якої провокують дріжджоподібні грибки Candida, коли починають активно розмножуватися. Важливо якомога швидше почати лікувати це захворювання, щоб уникнути ускладнень. У цьому допоможуть спеціальні препарати і народні засоби.

Лікування молочниці медикаментами

В даний час медикаменти для лікування молочниці представлені у вигляді свічок, кремів, спреїв, таблеток, капсул і мазей, володіють протигрибковою дією, а також сприяють відновленню природної мікрофлори на слизових оболонках. Використовувати їх необхідно строго по інструкції - тільки тоді буде досягнутий бажаний ефект.

Серед найбільш дієвих лікарських засобів від молочниці можна виділити наступні:

  • "Клотримазол"
  • "Гіно-травоген"
  • "Мікогал"
  • "Кетоконазол"
  • "Ліварол"
  • "Веторозал"
  • "Флюкостат"
  • "Дифлазон"
  • "Цискан"
  • "Румікоз"
  • "Пімафуцин"
  • "Гексикон"
  • "Епіген-інтим"
  • "Тержинан"
  • "Полижинакс"

Перш ніж проводити лікування молочниці за допомогою одного з цих препаратів, слід відвідати лікаря. Він проведе обстеження і підбере найбільш ефективний засіб з оптимальним курсом лікування.

Лікування молочниці народними засобами



Лікувати молочницю в домашніх умовах можна за допомогою народних засобів. Особливо актуальними вони будуть при вагітності, адже в цей період дане захворювання не рекомендовано лікувати препаратами, оскільки вони можуть нашкодити здоров`ю і розвитку плода.

Трава і сода

Візьміть по 10 г трави календули і деревію. Залийте збір 200 мл окропу, залиште настоюватися на 2 години, а потім процідіть. В іншу ємність налийте теплу кип`ячену воду. Туди додайте 1 ч. Ложку соду. Готовим розчином і трав`яним настоєм робіть спринцювання два рази в день. Уже на третю добу настане полегшення, а ще через кілька днів від молочниці не залишиться і сліду.

Бура і гліцерин



Ефективною в лікуванні молочниці є бура - антисептичний засіб, яке можна знайти в аптеці. Візьміть його в кількості 15 мл і змішати з 10 мл гліцерину. Потім зробіть спринцювання за допомогою трав`яного відвару, а після цього змочіть тампон в розчині з бури і гліцерину, вкладіть його в піхву і залиште на 12 годин. Досить буде провести всього одну таку процедуру, щоб назавжди позбутися від молочниці.

Морква, журавлина і калина

Візьміть кілька штук моркви, очистіть і ретельно вимийте. Вичавіть з коренеплодів сік. Потім візьміть сушені плоди калини і журавлини в кількості 2 ст. ложок. Заваріть їх 500 мл окропу і залиште на кілька годин, а потім процідіть. Отриманим настоєм зробіть спринцювання на ніч. Після цього змочіть тампон в соку моркви, вкладіть його в піхву і залиште на 12 годин. Необхідно провести 2-3 таких процедури, щоб повністю позбутися від молочниці.

Лук і звіробій

Візьміть цибулину, очистіть і вичавіть з неї сік. В окрему ємність насипте 40 г звіробою і залийте 3 склянками окропу. Залиште траву під закритою кришкою на 2-3 години, а потім процідіть. В отриманий настій додайте 3 ст. ложки цибулевого соку. Готовим розчином проводите спринцювання 4 рази на день протягом декількох днів.

Кефір і магнезія

Візьміть 10 г порошку магнезії і розведіть в 1 літрі кип`яченої води. З отриманим складом зробіть ввечері спринцювання. Після цього змочіть тампон в кефірі і введіть його в піхву на 12 годин. Потрібно буде зробити 2-3 таких процедури, щоб повністю позбутися від молочниці.

збір трав

Візьміть в рівних частинах траву шавлії, деревію і ялівцю. Потім заваріть 2 ст. ложки отриманого збору 1 літром окропу і залиште на 2 години. Процідіть настій і пийте його 3 рази на день. Крім того, робіть їм вранці і ввечері спринцювання.

Зверніть увагу, що народні засоби краще використовувати разом з лікарськими препаратами, ніж окремо, оскільки така комплексна терапія дозволить позбутися від молочниці в найкоротший термін. Додаткову інформацію по цій темі читайте в інших статтях:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!