Що таке грибок?

Що таке грибок?

Значення слова грибок надзвичайно різноманітні. Це не тільки зменшувально-пестливе назва для їстівного гриба. Що таке грибок і які ще значення має це слово?

Грибок - це:

  1. Самостійний мікроорганізм, що відноситься до царства грибів.
  2. Невелика споруда у формі парасольки або гриба, яке встановлюється на громадських пляжах для запобігання сонячних опіків і перегріву.
  3. За старих часів так називали спеціальне пристосування для штопання шкарпеток або панчіх, яке втягувалося всередину вироби і полегшувало роботу.
  4. Збудник бродіння. Це скоріше не наукове, а обивательська назва для тих організмів, які беруть участь в бродінні.
  5. Захворювання шкіри, викликане підвищеним ростом, розмноженням і розвитком на її покривах так званих дріжджових грибків. Інфекція, спричинена цими грибками може розвиватися на окремих ділянках тіла, або займати хаотично великі площі. Також вона може з`явитися виключно на нігтях ніг.

Як лікувати грибок нігтів ніг? Цим питанням задаються багато сучасних людей. Особливо ті, хто з якихось причин носить незручне взуття, взуття з синтетичних матеріалів, легко промокають і при цьому погано просушують. Всі ці фактори впливають на появу і розмноження грибка. Також його можна випадково підхопити, пройшовшись босоніж в громадському душі (в басейні, наприклад).

Дотримання правил особистої гігієни вбереже вас від появи цієї недуги, а як з ним боротися, якщо він вже з`явився, читайте в статті Як вилікувати грибок.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!