» » » » Як вилікувати пальці на ногах?

Як вилікувати пальці на ногах?

Як вилікувати пальці на ногах?

Хвороби ніг - дуже поширене захворювання, яке приносить не тільки хворобливі відчуття, але і естетичний дискомфорт. Недуга може з`явитися через недотримання особистої гігієни, неправильного взуття або внаслідок деяких хвороб. Як вилікувати пальці на ногах - тема нашої статті.

Як вилікувати пальці на ногах від тріщин

Насамперед потрібно підготувати пальці до лікування. Тобто провести дезінфекцію і обробку пальців ніг для кращого впливу лікарських препаратів.

Підготовка пальців ніг

  • Ванночка для ніг з мила і соди. Розведіть в двох літрах гарячої води столову ложку соди і чайну ложку тертого мінерального мила (наприклад, "Dr. Sea");
  • Ванночка з борною кислотою. Розчиніть чайну ложку кислоти в літрі гарячої води.

Опустіть ступні в таз з підготовленою водою і пропарьте пальці протягом 15 хвилин. Потім промокніть ноги рушником.

Лікування пальців ніг

невеликі тріщини

Якщо тріщини на пальцях неглибокі, то допоможе впоратися з недугою вазелін. Мазь необхідно нанести на уражені пальці товстим шаром і закріпити бинтом або пластиром.

Також можна використовувати креми на основі вазеліну (наприклад, крем для ніг фірми "Живин").

Таку процедуру краще робити на ніч. Наносити мазь слід щодня до повного зникнення проблеми.

Тріщинки на сухих ногах

Якщо шкіра на уражених пальцях суха, то можна зробити примочку на основі "Бальзаму Шостаковского". Потім шкіру необхідно змастити кремом, який містить вітаміни A і E (наприклад, "Радевіт").



Якщо шкіра дуже суха, то можна придбати крем "Dardia".

Крім того, ефективним засобом від тріщин на ногах є масаж з оливковою олією або будь-яким жирним кремом.

Ще один метод - медовий компрес. Необхідно рясно змастити уражені ділянки медом і зафіксувати пальці бинтом. Медова маска робиться на ніч.

Також недуга можна вилікувати за допомогою різних трав`яних відварів (ромашка, шавлія, календула). Необхідно заварити пару ложок трави на літр гарячої води і пропарити ноги протягом 15 хвилин. Потім дати ступень висохнути і намазати пальці кремом (наприклад, "Зажівін 911").

глибокі тріщини



В даному випадку слід вибрати крем з бджолиним прополісом (наприклад, марки "Чудо-козуб").

Крім того, мазь можна виготовити самостійно: змішайте несолоне вершкове масло і 10% -ю настойку прополісу у співвідношенні 1:10. Розтопіть продукти на водяній бані, перемішайте і пропустіть мазь через марлю.

У випадках, коли тріщини мають запалення або гнійники, слід негайно звернутися до лікаря, який призначить антибактеріальний крем.

Як вилікувати пальці на ногах від грибка

У випадках грибкового ураження пальців ніг слід негайно почати лікування, т. К. Бактерії можуть поширитися на інші ділянки ніг і нігті.

По можливості слід звернутися до терапевта, т. К. В залежності від виду грибка він призначить потрібне лікування (зовнішні мазі і пероральні препарати).

У разі, якщо ви вирішили лікувати грибок в домашніх умовах, то пальці можна обробити розігріваючої маззю "Vicks VapoRub" (або скористатися будь-яким аналогом крему індійського виробництва).

Також для уповільнення зростання числа бактерій використовують оцтовий розчин. Розчиніть дві столові ложки оцту в літрі теплої води і пропарьте ноги протягом 15 хвилин. Потім промийте ноги під проточною водою від залишків оцту і витріть чистим рушником. Процедура виконується щодня.

Якщо грибок встиг вразити нігтьову пластину, то рекомендується втирати в ніготь невелика кількість ефірного масла (чайне дерево, апельсин).

У складних випадках може знадобитися хірургічне втручання.

Для профілактики хвороб пальців ніг потрібно вибирати зручне взуття, дотримуватися правил гігієни і приділяти увагу правильному харчуванню.

Можливо, вам будуть цікаві наші статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!