Як лікувати нарив?

Як лікувати нарив?

Нарив може почати свій розвиток на будь-якій ділянці вашої шкіри, де можуть бути волосся. Найчастіше, це шкіра шиї, потилиці, обличчя, спини. Причина нариву - дія бактерій стафілокока. Вони розміщуються в волосяних фолікулах при забрудненої шкірі, расчесах, при підвищеному виділенні потових і сальних залоз. Організм відповідає на це виділенням лейкоцитів, які і ведуть боротьбу з цією інфекцією. У слабших людей, особливо хворих на діабет, така атака на шкідливі бактерії може викликати появу гною, який накопичується у вигляді нариву під шкірою.

Більшість видів наривів можливо вилікувати самостійно в домашніх умовах, але якщо ж у вас температура, озноб, почервоніння близько нариву посилюється, а також нарив дуже сильно болить, то потрібно терміново звернутися до лікаря, так як інфекція цілком може поширитися.

Як лікувати нарив - поради

  1. Потрібно нанести на область нариву мазь з антибіотиком. Це призупинить розмноження бактерій і продовження запалень. Дану процедуру потрібно робити два рази на день, відразу після прийняття душу.
  2. Також можна прикласти теплий компрес або прийняти гарячу ванну, - це прискорить дозрівання фурункула.
  3. Обов`язково тримайте тіло в чистоті, як можна частіше мийте хвору ділянку шкіри антибактеріальним милом.
  4. Не пробивайте і не видавлюйте нарив, - це може привести до серйозних ускладнень.
  5. Потрібно дати нариву дозріти, для цього необхідно приймати препарат "Кремнезем" 1-2 рази на день.
  6. Кучерявий щавель допоможе вивести нарив на поверхню (2 капсули по 100мг., Три рази в день).
  7. Як можна частіше періть свій одяг.

Як лікувати нарив на пальці

Нарив, що з`явився на пальці, лікарі також називають панарицием. Він частіше зустрічається у дітей. Так як це гнійне запалення, краще все-таки звернутися до лікаря, щоб він уже оцінив масштаби нариву і виписав ліки.

Лікувати панарицій самостійно можна лише тоді, якщо до лікаря вам найближчим часом абсолютно не потрапити.

Ні в якому разі не можна відкривати нарив, інакше після цього інфекція може поширитися дуже швидко.



Необхідно зробити теплий розчин однієї столової ложки солі і такої ж кількості соди на один стакан води, додати туди десять крапель йоду і опустити палець в ємність. Тримати хвилин 15-20.

Якщо ж ви перебуваєте на природі, то постарайтеся знайти листя мати-й-мачухи. Далі оберніть ними палець, після накладіть пов`язку. Розв`язавши бинт приблизно через 12 годин, ви зможете спостерігати на листках гній, який витягнувся з рани. Після повторіть процедуру, робіть це до повного загоєння рани.

Якщо у вас є аптечка з ліками, пошукайте будь-яку мазь протизапальної характеру.

Щоб не допускати виникнення панарицію, приділяйте час навіть дрібним поранень пальців. Видаляйте занози, а пошкоджені ділянки обробляйте йодом або іншим засобом, що володіє антибактеріальним властивістю.

Тепер ви знаєте, як лікувати нарив. Будьте уважні до свого здоров`я, щоб уникнути неприємностей.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!