» » » Що таке карантин?

Що таке карантин?

Що таке карантин?

У терміна "карантин" досить цікава історія. Він виник за часів таких жахливих епідемій, як чума або віспа. Відбувається це слово від італійського "quaranta", що в перекладі на російську означає "сорок". Саме на 40 днів вставали на якір суду, що прибували з-за кордону до Італії перед тим, як були допущені в порт. Робилося це для того, щоб не допустити проникнення інфекцій всередину країни, так як період в 40 днів вважається інкубаційним для цих захворювань. Якщо після закінченні цих днів вся команда була жива і здорова, то корабель допускали в порт.

Що ж таке карантин сьогодні? І коли прийнято вживати це слово?

Значення слова карантин

  • Карантином називають те місце, пункт, відділення лікувального закладу, де проводять огляд людей, чий ризик заразитися інфекційними захворюваннями дуже високий. "Мого брата відвезли в карантин".
  • Карантин - це процес ізоляції осіб, які могли зазнати зараження інфекцією, і всі заходи, з цим пов`язані. Потенційні хворі проводять на карантині стільки днів, скільки днів триває інкубаційний період конкретного захворювання. У різних захворювань ці періоди розрізняються. Наприклад, грипу досить трьох днів для того, щоб проявитися в організмі людини, а ось віспі необхідно близько 40. Приклад: "Цієї зими багато шкіл закриті на карантин".

Дізнайтеся безліч інших корисних значень слів з нашого розділу визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!