» » » Як виглядає сифіліс?

Як виглядає сифіліс?

Сифіліс - класичне венеричне захворювання, характерне хронічним перебігом, ураженням шкіри і слизових оболонок, кісток, нервової системи і внутрішніх органів. У своєму розвитку сифіліс проходить чотири періоди. Як виглядає сифіліс на кожному з них?

перший період

Це інкубаційний період, що триває від моменту зараження до виникнення твердого шанкра (перші ознаки сифілісу). Триває перший період 3-4 тижні. Лікарська практика знає випадки як подовження даного етапу розвитку сифілісу до 3-6 місяців, так і укорочення до 10-14 діб. Клінічні прояви на цьому етапі відсутні.

другий період

Період первинного сифілісу характерний розвитком твердогошанкра на місці проникнення збудника хвороби. Сифілітична виразка (твердий шанкр) має округлу форму, рівне дно, чіткі подритие краю. Безболісність виразки дозволяє їй тривалий час залишатися непоміченою. Наявність болю можливо тільки в разі приєднання вторинної інфекції. Іноді захворювання проявляється декількома виразками, які мають полулунную, лінійну або овальну форму. У більшості випадків сифілітична виразка зникає спонтанно, без будь-якого лікування.     

третій період



Період вторинного сифілісу виділяється появою на різних ділянках шкіри характерного висипання (вторинний свіжий сифіліс). Відбувається це після 9-10 тижнів з моменту інфікування. Висип при сифілісі являє собою ледь помітні гнійники, вузлики або плями. Приблизно через два тижні висип проходить самостійно, що сигналізує про початок етапу вторинного прихованого сифілісу. Відзначається відсутність симптомів. Розвиток вторинного рецидивного сифілісу дає про себе знати появою видимих змін шкірного покриву. Спостерігається розвиток білих плям, випадає волосся, мають місце дрібні, неяскраво виражені, згруповані висипання.    

четвертий період

Період третинного сифілісу можливий через 5-15 і більше років з моменту початку захворювання якщо хворий не отримував необхідного лікування. Прояви третинного періоду - сифілітичні горбки (гуми). Розвинутися вони можуть в будь-якому з внутрішніх органів, в шкірі і в кістках. Надалі гуми частково розпадаються, піддаючи руйнування і органи, в яких розвивалися. Спостерігається виразка слизової оболонки носа, задньої сторони глотки, твердого та м`якого піднебіння. Поразка носової перегородки призводить до її руйнування, що закінчується провалом носа. Далі уражається головний і спинний мозок, спостерігається прогресуючий параліч і слабоумство.  

Бажаючим на власні очі знати, як виглядає сифіліс - фото по посиланнях:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!