» » » Причини простатиту

Причини простатиту

Простатит є одним з найпоширеніших захворювань чоловіків як молодого, середнього, так і літнього віку. Хронічний простатит спостерігається у 5-8% серед всього чоловічого населення. Для виявлення хронічного простатиту слід регулярно відвідувати уролога. Сучасна тактика лікування даного захворювання дозволяє вилікувати цю недугу за допомогою безпечних методів.

Чому виникає простатит

Причини простатиту прийнято ділити на дві групи:

  • Інфекційні форми: вірусні, бактеріальні, грибкові, тріхомонадние. Останнім часом відзначається зростання простатитів, що викликається такими внутрішньоклітинними мікроорганізмами, як мікроплазми, хламідії, цитомегаловірус, вірус простого герпесу і уреаплазми.
  • Неінфекційні форми. Вони виникають на тлі застою крові в малому тазі. Саме неинфекционная форма простатиту переважає у більшості чоловіків в даний час.

Крім перерахованих вище факторів причинами появи простатиту можуть бути гормональні зрушення, імунологічні порушення, порушення іннераціі, різні алергії, здавлювання тканини простати. Також застій секрету в простаті може виникнути в наступних станах: неповна еякуляція, перерваний статевий акт, тривалий статеве утримання.



Частою причиною виникнення простатиту є потрапляння інфекції в простату. Цьому сприяє анатомічне розташування в малому тазу передміхурової залози. Так інфекція може потрапити в передміхурову залозу з сечовипускального каналу, сечового міхура, по лімфатичних і кровоносних судинах малого тазу, а також по прямій кишці.

Розвиток хронічного простатиту

Попадання інфекції в простату ще не означає, що будуть викликані всі прояви даного захворювання. Крім цього, треба зазначити, що різні інфекції для розташованої в такому «невдалому» місці простати є звичайною справою, яке в більшості випадків проходить для чоловіка абсолютно непомітно. Для того щоб розвинувся хронічний простатит необхідні ще і сприяючі до цього причини. Хронічний простатит виникає внаслідок впливу наступних факторів:

  • Застій крові в простаті. Він може бути викликаний сидячою роботою або просто малорухливим способом життя, а також неразмеренной статевим життям, постійним носінням вузького нижньої білизни або вузьких штанів, травми простати, переохолодження.
  • Різні інфекції органів сечостатевої системи. До таких інфекцій відносяться: уретрит, цистит, епідидиміт, орхіт, пієлонефрит.
  • Стрес, неправильне харчування, зловживання курінням і алкоголем. Ці фактори знижують загальну опірність організму, тим самим сприяючи розвитку хронічного простатиту.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!