» » » Як лікувати простатит?

Як лікувати простатит?

Простатит - захворювання, яким нерідко, на жаль, страждають чоловіки у віці 20-50 років. Ця хвороба являє собою запалення, набряк тканини передміхурової залози. Через простатиту у чоловіка різко знижується ерекція, а може і зовсім зникнути. Цим і користуються недобросовісні лікарі. Існує таке поняття як еректильна дисфункція, через яку чоловіки з різних причин можуть мати проблеми з ерекцією. Лікарі, які не дбають про пошук першопричини захворювання, часто застосовують лише загальні методики по відновленню ерекції, які дають швидкий, але короткочасний результат. Ці методики спрямовані на збільшення кровопостачання тканин і судин статевого члена, тому і дають хороший результат. Але замість подібної стимуляції ерекції насправді потрібно шукати справжню причину і позбавлятися від неї. Такою причиною може стати простатит. Дізнатися докладніше про те, як вести себе з лікарем, щоб домогтися потрібного результату і якісного лікування простатиту, ви можете з матеріалів сайту, розташованого за цим посиланням: hron-prostatit.ru.

Давайте поговоримо докладніше про те, як лікувати простатит у чоловіків. Простатит буває різним: гострим, хронічним бактеріальним, асимптоматична запаленням, запальним синдромом хронічної тазової болі.

симптоми простатиту

Це різні проблеми з сечовипусканням: утруднене початок-слабка струмінь сечі-крапельне або переривчасте мочеіспусканіе- підтікання сечі або відчуття неповного випорожнення.

Також сечовипускання може почастішати протягом всього дня або вночі, симптомом може бути і неутримання сечі або сечовипускання маленькими порціями.

Хворіє простатитом чоловік може відчувати також біль у паху, внизу живота, попереку, внутрішньої поверхні стегон. Можуть виникнути різні розлади сексуального характеру.

лікування простатиту



Як лікувати простатит? Починається все з обстеження в уролога-андролога. У чоловіка беруть аналізи крові і сечі. При діагностиці захворювання користуються різними методами обстеження: вивчення секрету передміхурової залози-пальцеве ректальне дослідження- аналізи на інфекції, що передаються статевим шляхом-УЗД передміхурової залози, сечового міхура, нирок-біопсія простати і аналіз крові на PSA.

Після всіх досліджень уролог становить індивідуальну програму лікування. Програма комплексна, в неї входять терапія препаратами, антибіотикотерапія, фізіотерапія, масаж простати.

Причиною простатиту також можуть стати віруси, і тоді має проводитися лікування саме вірусного простатиту. Але такий діагноз лікар ставить рідше, по-перше, тому що вірусний простатит менш поширений, а по-друге, тому що лікарі часто мислять стереотипно, рідко вдаючись до діагностики простатиту по вірусної причини. Якщо ж традиційне лікування не приносить результатів, то має сенс перевіритися саме на наявність вірусного простатиту.

Як лікувати хронічний простатит



Хронічний простатит розвивається зі звичайного прихований спосіб. Якщо не вилікувати звичайний простатит, то він може перерости в хронічний. У стадії загострення хвороби чоловік може відчувати високу температуру (38-39 ° С), сильні болі в промежині, через які кожен похід в туалет стає болісним. У занедбаній формі простатит може привести до різних ускладнень, тому так важливо лікуватися вчасно. Найгірше, до чого може привести простатит, - це імпотенція і безпліддя.

У процесі лікування хронічного простатиту підвищують місцевий і протипухлинний імунітет, використовують ліки, які усувають набряки, запалення, що перешкоджають розростанню тканини. З успіхом використовуються натуральні засоби, які надають загальне сприятливий вплив на передміхурову залозу.

Народна медицина

Вона пропонує велику кількість способів лікування простатиту. Якщо ви хочете, то можете звернутися і до них. Як лікувати простатит народними засобами?

  1. Щоразу до чергового прийому їжі пийте 50 мл. спеціального соку. Готується він з спаржі (50% соку), моркви, огірків і буряка (всі інші овочі - в рівній частці разом складають інші 50% соку). Просто вичавлюєте з кожного овоча необхідну кількість соку і змішуєте. Приймати потрібно не менше місяця, загальний курс лікування не обмежений.
  2. Перед їжею (за 25-30 хвилин до прийому їжі) можна з`їдати по 20-30 гарбузового насіння.
  3. Можна приготувати такі ліки: змішати очищені насіння з медом в пропорції 2: 1. Приймати ліки можна 2-3 рази на день по 1 ч.л. до прийому їжі. Суміш бажано розсмоктувати, а не ковтати відразу.
  4. Від простатиту допомагають такі лікарські трави: полин, лопух, чебрець, хвощ польовий, звіробій, пижмо, волошка, кропива, подорожник, кипрей. Їх потрібно використовувати в лікарських зборах. Варіанти таких зборів можна знайти в медичних довідниках.
  5. Настої з чебрецю п`ють всередину, а масло з чебрецем можна втирати в область промежини.
  6. Можна вживати комплексних ванни з відваром чебрецю, кропиви і звіробою.
  7. Сік петрушки приймають по столовій ложці 3-4 рази на день за півгодини до їди. Ви можете приготувати ліки з насіння петрушки: насіння потрібно подрібнити, залити окропом в пропорції на одну ложку насіння - 20 мл. води. Такі ліки наполягають в термосі або кип`ятять на повільному вогні протягом 10-15 хвилин.

Добре допомагає звичайна ріпчаста цибуля. Можна просто з`їдати в день по одній середньої цибулині. Можна пити цибулевий сік - 3-4 рази на день перед їжею по одній чайній ложці. Також корисний відвар: цибулю дрібно ріжуть, заливають гарячою водою, кип`ятять і віджимають. Приймати такі ліки треба по дві чайні ложки до чергового прийому їжі.

Ви можете комбінувати традиційне лікування і народну медицину, але використовувати тільки народні методи недостатньо.

профілактика простатиту

Звичайно, простіше захистити себе від можливої хвороби, ніж потім думати, як лікувати простатит. Тому скажемо трохи про профілактику.

  • Ретельно вибирайте собі партнера для сексу, не спите з першим зустрічним або хоча б використовуйте бар`єрний метод запобігання (презервативи).
  • Займайтеся спортом, наприклад, бігайте. Так Ви будете сприяти нормальному кровообігу в області таза.
  • Також, щоб уникнути застою, частіше і побільше рухайтеся, особливо якщо ви офісний працівник.
  • Нормальний якісний секс також повинен бути. Шкідливо впливають статева стриманість, штучне збільшення тривалості сексу та захист шляхом переривання статевого акту.
  • Уникайте частого переохолодження в області промежини, в холодну пору року одягайтеся тепло.
  • Уникайте емоційних і фізичних перевантажень.

Тепер ви знаєте, як лікувати простатит у чоловіків. Робити це потрібно якісно, у хорошого лікаря і без зволікання. Здоров`я вам!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!