» » » Чому болить член?

Чому болить член?

Болі в статевому члені можуть бути викликані різними факторами. Перелічимо основні причини того, чому болить член у чоловіків.

  1. Найбільш часта причина болю в статевому члені - це всілякі удари, вивихи, обмеження, розтягування і навіть переломи. Тому якщо Ви отримали травму в області члена і біль не проходить, слід негайно звернутися до лікаря, щоб уникнути більш серйозних наслідків. При цьому особливо небезпечні травми ерегованного статевого члена, які нерідко відбуваються і під час сексу.
  2. Біль під час сечовипускання вказує на запальні процеси в статевому члені і може бути показником розвитку як уретриту, так і простатиту. У разі уретриту сечовипускання може супроводжуватися палінням.
  3. Нерідко болі в статевому члені можуть бути причиною венеричних і грибкових захворювань. У цьому випадку біль супроводжується різними ураженнями шкіри - наприклад, при герпесі на члені можуть утворюватися досить болючі пухирці.
  4. Наступна причина, чому болить статевий орган, - баланопостит. Це захворювання, що виникає через велику кількість накопиченої смегми в препунціальном мішку, куди потрапляють різні мікроорганізми, викликаючи тим самим запалення головки та крайньої плоті. Це захворювання також супроводжується вельми неприємним запахом.
  5. Досить часто зустрічається і каверн - запалення печеристих тіл чоловічого статевого органу. Виникає каверн в результаті різних травм статевого члена або як ускладнення при гострому уретриті. Також при грипі, синуситі, ангіні, фурункульозі і навіть карієсі інфекція може проникати через кров з вогнищ запалення.

Інші причини болю в статевому члені зустрічаються набагато рідше. Однак якщо Ви помітили, що з Вашим "гідністю" щось не так (гостра, постійний ниючий або регулярно з`являється біль), найкраще якомога швидше звернутися до лікаря, щоб уникнути серйозних наслідків.



Нерідко виникає питання про те, чому після сексу болить член. Тут найчастіше йдеться про недостатнє виділення вагінального мастила. У цьому випадку бажано користуватися штучними лубрикантами (мастилами), які у великій кількості продаються в аптеках. Також болю під час сексу можуть вказувати на защемлення і деякі інші травми. Якщо біль швидко пройшла і не повторюється, причин для занепокоєння немає, але якщо вона виникає мало не при кожному статевому акті - це привід звернутися до уролога або андролога.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!