» » » Як лікувати сифіліс?

Як лікувати сифіліс?

Сифілісом називають хронічну венеричну хворобу, яку викликає бліда трепонема. Вогнища запалення при сифілісі утворюються в органах і тканинах. Хвороба триває багато років, характеризуючись періодичними загостреннями.

Виділяють сифіліс: 

  • природжений
  • набутий

Від 9 до 90 днів триває інкубаційний період сифілісу.

Як діагностують сифіліс

Діагностувати сифіліс можна на основі виділень з утвореної виразки і аналізу крові. Курс лікування є 2-тижневий курс ін`єкцій антибіотиків. Після вилікуваного сифілісу, для перевірки стану здоров`я, необхідно буде регулярно здавати кров протягом двох років для виключення того, що захворювання повернеться.



У разі первинного, вторинного і вторинного рецидивного сифілісу, діагноз ставлять методом виявлення мікроорганізмів - збудників хвороби при мікроскопічному дослідженні вогнищ ураження:

  • шкіри
  • слизових оболонок
  • лімфовузлів

 лікування сифілісу 

Розглянемо питання про те, як лікувати сифіліс. За епідеміологічними показниками, хворі на заразні форми і прихованим сифілісом госпіталізуються в венерологічний диспансер, де є всі необхідні умови, щоб лікувати сифіліс, в перші 24 години після того, як діагноз встановлений.



При пізніх формах сифілісу хворих лікують стаціонарно: в венерології, кардіології, що визначається характером уражень тканин. Крім терапії додатково призначають превентивні заходи для людей, що були в близькому контакті з тими, хто хворий на заразні форми, профілактичне лікування дітей, матері яких хворіли на сифіліс, а також вагітних жінок, які перенесли це захворювання. Таке лікування людина може отримати в шкірно-венерологічних диспансерах. 

Відповідь на питання, чи можна вилікувати сифіліс, залежить від того, в якій стадії знаходиться захворювання на момент початку лікування, наявні чи відсутні незворотні ураження центральної нервової системи, які захворювання супутніх сифілісу, і як проводитися їх лікування. Якщо починати лікування хвороби, поки вона ще перебуває на ранній стадії (первинної, вторинної чи виявлений ранній прихований сифіліс). Проводити його за сучасними методиками з обов`язковим застосуванням трепонемоцидное антибіотиків. Майже всі без винятку випадки закінчуються клінічним лікуванням хворого. Серологічні реакції стають негативними (позитивні результати реакції Вассермана перейдуть в негативні при взятті аналогічних проб) рецидиви раннього сифілісу і ризик виникнення пізніх форм сифілісу будуть попереджені.

При лікуванні широко застосовується пеніцилін. Саме завдяки йому так рідкісні випадки рецидиву хвороби. Противосифилитическое лікування вагітних в першій половині вагітності повністю гарантує народження здорової дитини. Якщо захворювання вроджене, то величезну роль грає своєчасне проведення протівосіфілітіческоголікування. Вилікувати прогресувала хвороба не так легко, як вилікувати сифіліс на ранній стадії, лікування лише призупиняє вже почався паталогічна процес, воно не завжди здатне нормалізувати функціонування уражених органів і привести до негативного результату серологічних реакцій, тому дуже важливо почати боротися з хворобою якомога раніше. При поєднанні з ВІЛ-інфекцією прогноз сифілісу змінюється повністю, це найчастіше пов`язано з тим, що шляхи передачі обох захворювань загальні. У цих випадках прогноз також визначається можливістю розвитку ВІЛ - інфекції. 

профілактика сифілісу 

Після закінчення лікування: превентивного, протисифілітичного, або профілактичного, протягом певного терміну хворі знаходяться на диспансерному обліку. Хворі різними формами сифілісу спостерігаються окремо. Це робиться з метою контролю успішності застосованого лікування.

Для того, щоб не допустити поширення хвороби серед населення застосовують такі заходи:

  • Виявляють і сануючих джерела зараження сифілісом, побутові та статеві контакти хворого
  • На час диспансерного спостереження необхідно утримання хворого від статевих контактів
  • Якщо людина перенесла сифіліс, навіть після повного одужання він не може бути донором крові. 

Тепер ви знаєте як і де лікувати сифіліс. Бажаємо вам міцного здоров`я!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!