» » » Як лікувати скарлатину?

Як лікувати скарлатину?

Як лікувати скарлатину?

Скарлатина - це гостре інфекційне захворювання, яким найчастіше схильні діти у віці до 10 років. Їм заражаються від інших інфікованих хворих при безпосередньому контакті або через предмети побуту. Один раз перехворівши на скарлатину, у людини виробляється імунітет до цього захворювання. У цій статті ми розповімо, чим лікувати скарлатину у дітей, щоб ваша дитина поправився якомога швидше.

режим лікування

Багато хто запитує, як лікувати скарлатину: в стаціонарі або вдома? Відповідь на це питання багато в чому залежить від ступеня тяжкості захворювання. У більшості випадків хворому достатньо дотримуватися постільного режиму і слідувати вказівкам лікаря. Однак бувають важкі випадки захворювання, коли хворого краще розмістити під регулярним наглядом лікарів.

Симптоми і лікування

Крім характерного висипання, яка з`являється під час хвороби, і симптому так званого скарлатінового (яскраво-червоного) мови, хвороба також супроводжується ангіною. Тому лікування скарлатини багато в чому схоже з лікуванням ангіни. Отже, перейдемо до питання, ніж лікувати скарлатину:

  • В першу чергу, лікування скарлатини має на увазі прийняття 10-денного курсу антибіотиків пеніцилінової, макролідний групи або групи цефалоспоринів.
  • Хворому необхідно дотримуватися постільного режиму.
  • Для лікування ангіни показано рясне гаряче питво, а також полоскання горла різними розчинами (фурациліну, наприклад), а також трав`яними настоями (ромашка, евкаліпт, календула).
  • Як загальнозміцнюючий засіб рекомендується також приймати вітамінні комплекси, щоб організм відновився якомога швидше.


Крім того, існують також народні способи лікування скарлатини, які покликані прискорити одужання і полегшити симптоми захворювання:

  • Візьміть волокна з внутрішньої частини гарбуза, змішайте їх з молоком і прикладіть до наривів в горлі.
  • Візьміть вижимки з брусниці, лимона або журавлини, залийте спиртом і робіть з отриманої суміші компреси. В якості альтернативи можна робити полоскання з їх підігрітого соку.
  • Також для лікування підійдуть будь-які зігрівають компреси (масляні або спиртові) на запалені лімфовузли.

Ці народні методи можуть бути лише доповненням до основного лікування. Дотримуйтесь постільний режим, дотримуйтеся певної дієти, приймайте ліки і дуже скоро ви підете на поправку.

На додаток читайте також статтю Що таке скарлатина.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!