» » » Як лікувати свинку?

Як лікувати свинку?

Як лікувати свинку?

З захворюванням під назвою "свинка", а іншими словами, епідемічний паротит, стикаються не тільки діти, але і дорослі до 40 років. Хвороба ця не з найприємніших, однак вона є досить поширеною і абсолютно нормальною, так як не несе за собою нічого страшного. Пропонуємо дізнатися, чим лікувати свинку, щоб якомога швидше впоратися з недугою.

Епідемічний паротит являє собою запалення привушних залоз, яке супроводжується сильним дискомфортом з болями і підвищенням температури. Певного медикаментозного лікування цієї хвороби немає, тому на допомогу прийдуть народні засоби і дотримання певних умов.

Лікування дітей від 0 до 3 років

У цьому віці свинка проходить особливо важко, тому до її лікування потрібно підходити серйозно і грунтовно. Чим раніше ви почнете лікування, тим легше пройде хвороба для самої дитини. На запалені місця можна наносити спеціальні разогревающие мазі. У разі підняття температури можна використовувати стандартні жарознижуючі засоби типу Нурофен, Панадол або Еффералган, або зробити прохолодні компреси на ікри.

Від 3 до 18 років

У цьому віці можна використовувати більш активні засоби:

  • Прогрівання вух і запалених місць мішечком з теплою сіллю, вареним яйцем або ячменем.
  • Прогрівання інфрачервоною лампою 5-10 хвилин 2 рази на день.
  • Вушні краплі з концентрованого відвару ромашки, нагріті до 38 - 40 градусів.
  • Для зняття гострого болю можна скрутити добре промитий лист герані і вставити його на 15 хвилин у вушний прохід.

Від 18 років і старше



Чим старша людина, тим важче протікає хвороба. У таких випадках практично завжди з`являються ускладнення, тому хворого дорослого потрібно госпіталізувати і проводити лікування під керівництвом фахівця.

  • Для лікування в домашніх умовах можна використовувати теплі компреси.
  • Найкраще хворому організувати постільний режим.
  • Дорослим також рекомендовані прогрівання лампою з інфрачервоним світлом.
  • У боротьбі зі з свинкою добре допомагає організму рослинно-молочна дієта.

При ігноруванні захворювання і відсутності лікування епідемічний паротит може розвинутися до такого ступеня, в якій почнеться ураження нервової системи.

Тепер вам відомо, як лікувати свинку і які кошти для цього необхідні. Дізнатися про способи боротьби з іншими захворюваннями ви зможете тут: Як лікувати всі хвороби.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!