» » » Чим лікувати шишки від уколів?

Чим лікувати шишки від уколів?

Чим лікувати шишки від уколів?

Багатьом доводилося стикатися з уколами, які ставлять внутрішньом`язово. На жаль, після того, як курс цих самих уколів пройде, на шкірі можуть залишитися неприємні наслідки у вигляді шишок. Вони можуть з`явитися і раніше, після першої ін`єкції, якщо уколи болючі, без сумніву, йти на повторні процедури з такою проблемою особливого бажання ні у кого немає, тому питання, чим лікувати шишки від уколів, вельми поширений. Такі ущільнення на шкірі можуть заподіювати істотний дискомфорт, якщо з ними нічого не робити, то проходити вони будуть довго, так що краще відразу потурбуватися, як лікувати шишки від уколів.

Шишки після уколів: як лікувати

Слід зауважити, що ці ущільнення з`являються найчастіше через те, що м`яз, куди вводилася ін`єкція, була недостатньо розслаблена, можливо, голка була не надто потрібної довжини. Як результат - препарат застоюється, що не розсмоктуючись в повній мірі.

Засоби боротьби з шишками діляться на народні і традиційні, кожна людина вибирає те, що йому більше підходить.

народні способи

лікування капустою

Напевно всі знають про використання капустяного листа при лікуванні шишок. Все, що потрібно - докласти лист до хворого місця, бажано попередньо його трохи надрізати.

медові компреси

Є більш "смачний" метод - це мед. Візьміть трохи меду, яєчного жовтка і масла, все перемішайте, додайте борошна. Таке тісто потрібно прикладати до шкіри на ніч. Зверху аплікація фіксується целофаном і нижньою білизною.

Компреси з горілки

Компреси з горілки теж досить поширений спосіб боротьби з шишками після уколів, тільки не забудьте попередньо нанести на шкіру живильний крем або вазелін, інакше можна обпалити ніжну шкіру.

Йод від шишок



Якщо вам не хочеться возитися з приготуванням медового тіста, а горілки будинку немає, спробуйте стару добру сітку з йоду, повторювати її потрібно три рази на день.

Вірне засіб алое

Можна спробувати ще один засіб, який напевно знайдеться будинку - це алое. Зірвіть найбільш м`ясистий листок і приберіть його на ніч в холодильник, потім гарненько пам`ятаєте і відбийте, вийміть м`якоть і прикладіть до потрібного місці, зверху закріпіть пластиром.

традиційна медицина

Якщо ж ви є прихильником традиційної медицини, то вам на допомогу прийдуть мазі. Можна використовувати Троксевазин і Левомеколь, також добре допомагає крем Бепантен. Ними потрібно просто помазати хворе місце і залишити його в спокої. Якщо будете використовувати мазь Вишневського, то робіть компреси - накладіть мазь, зверху прикрийте пов`язкою, тримати близько трьох годин.

Поява шишок після уколів ніж лікувати, краще попередити, і ось як - попросіть, щоб укол вам ставили лежачи, а не стоячи, так м`язи краще розслабляться і не чіпайте місце уколу хоча б якийсь час.

Більш детально почитати про те, чому утворюються ущільнення, ви дізнаєтеся зі статті - Як позбутися від шишки від уколів. Якщо ви хочете дізнатися про можливі ускладнення, тоді читайте статтю - Як лікувати уколи.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!