Чим лікувати зв'язки?

Чим лікувати зв`язки?

Запалення зв`язок гортані називається ларингіт. Хвороба характеризується підвищенням температури тіла, болем у горлі, сиплости або пропажею голосу. Перш, ніж лікувати зв`язки, потрібно зрозуміти, що таке зв`язки і які функції вони виконують. Голосові зв`язки - це еластичні освіти, розташовані в середній частині глотки. Вони формують голос людини і захищають легені і бронхи від попадання сторонніх предметів. При ларингіті запалені зв`язки збільшуються в розмірі, перекриваючи голосову щілину.

Голосові зв`язки: чим лікувати

Щоб не допустити переходу захворювання в хронічну форму, потрібно своєчасно лікувати зв`язки. Перш за все потрібно визначити причину запалення. Це може бути застуда або вірусне захворювання, тривале перенапруження. Тому при появі перших ознак краще звернутися до лікаря. Після зняття запалення медикаментозними засобами призначається фізіотерапевтичне лікування. В період лікування навантаження на зв`язки потрібно звести до мінімуму, виключити з раціону гострі, пряні, занадто гарячі і холодні страви.



На додаток до основного лікування можна використовувати народні методи

  • 2-3 рази на день невеликими ковтками пийте тепле молоко з додаванням меду (1 ст. Ложка на склянку молока);
  • не менш 3-х разів на день полощіть горло відварами трав (ромашка, шавлія, календула);
  • змішайте мед з морквяним соком в пропорції 1: 1 і пийте кілька разів в день;
  • в стакан підігрітого пива додайте трохи молока і 1 ст. ложку меду, випийте на ніч.

Поверхневе лікування ларингіту може привести до розвитку хронічної форми хвороби і, як наслідок, виснаження слизової оболонки гортані, порушення рухливості гортані, розвитку поліпів і пухлин. Для профілактики ускладнень дотримуйтесь наступних правил:

  • своєчасно звертайтеся до лікаря;
  • уникайте надмірних навантажень на зв`язки;
  • позбудьтеся від шкідливих звичок, в т.ч. куріння;
  • уникайте зовнішніх подразників (їдких парів, забрудненого повітря).


Увага, тільки СЬОГОДНІ!