Як лікувати зв'язки?

Як лікувати зв`язки?

Багато в своєму житті зустрічаються з такою проблемою втрати голосу, особливо люди, які співають і виступають на сцені. Також висока ймовірність втратити голос на час у хлопчиків в перехідному віці. У цей час хлоп`ячий голос, так би мовити, «ламається». Як правило, голосові зв`язки приходять в норму самі собою. Також буває, що людина застуджується і тому втрачає голос. Зазвичай голос відновлюється сам, досить лише трохи менше говорити і тримати горло в теплі. Однак якщо нехтувати своїм здоров`ям, втрачати голос кілька разів поспіль, ні до чого хорошого це не призведе.

В цей статті, ми розповімо про те, як лікувати зв`язки, якщо ви їх пошкодили якимось способом. По-перше, лікування залежить від ступеня тяжкості. Перші поради, які ми дамо, застосовні в тому випадку, якщо ви застудили горло на морозі, зірвали через крику або через хворобу і як наслідок втратили голос.

Способи порятунку голосу

  • Інгаляції. Це найпростіший метод, який діє безпосередньо на голосові зв`язки. В аптеці можна придбати аерозольні засоби, розпорошувати їх в глотку і таким чином лікувати зв`язки. Найчастіше цей метод можна застосовувати для дітей. Є інший спосіб інгаляцій: в теплій кип`яченій воді розвести кілька крапель ефірного масла, накрити голову рушником і вдихати. Замість масла можна використовувати відвар будь-яких трав.
  • Наступна порада ви напевно почуєте першим від будь-якого лікаря, якщо запитаєте, як лікувати голосові зв`язки. Це тепле пиття в рясних кількостях. Чай, кава, проста вода, відвари трав, мінеральна вода, соки в теплому вигляді також можна.
  • Ця порада стосується вокалістів, яким ось-ось виходити на сцену. Щоб розігріти зв`язки, можна випити глінтвейн або гаряче вино. Спосіб, до якого варто вдаватися рідко, але він дуже дієвий. Через кілька хвилин ви відчуєте полегшення.
  • Таблетки. Зараз існує маса ліків для горла. Ніхто не любить приймати гіркі пігулки, але тут це просто необхідно. Лікарські засоби позбавлять вас від інфекцій і запалень, які, на жаль, чаї та трави убити не стані.
  • Розчин Люголя - вірний засіб при починаються нездужання. Якщо ви тільки відчули першіння, лоскотання, сопіння або біль в горлі, купуйте його. Продається розчин в будь-якій аптеці і коштує копійки. Потрібно змастити розчином мигдалини, глотку і ті місця, де болить.

Народна медицина



Дуже ефективні способи того, як лікувати зв`язки горла, пропонує народна медицина. Природа дуже мудра і знає тисячі способів вилікувати важкі хвороби. Що ж нам радить народна медицина, якщо ви втратили голос? Ось кілька порад.

  • Капніть трошки реп`яхової олії на кінчик язика.
  • Розтопіть шоколадне масло, цукор, вершкове масло і мед. Змішайте і їжте по чуть-чуть протягом всього дня. Дуже ефективний метод для полегшення дихання і хвороб легенів.
  • Випийте на ніч літр гарячого молока з медом.
  • В екстрених випадках пийте гарячий чай з лимоном або чай з коньяком для розігріву зв`язок.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!