» » » » Як встигати жити і працювати?

Як встигати жити і працювати?

Як встигати жити і працювати?

У нашому сучасному світі часто виникає гостра нестача часу. Жінки часом мріють про додаткову парі ніг, рук, очей, годин. 24 години не вистачає в добі. Багато з нас не знають, як встигати жити і працювати, як знайти час для сім`ї, чоловіка, побудувати кар`єру і приділити пару годин собі коханій. А це дуже важливо. Повсякденна метушня не залишає нам сил, не дає розслабитися, виспатися. Навколо повно стресових ситуацій, які тільки вимотують нас. Щоб усе встигнути, потрібно почати з раціонального витрачання часу.

Деякі жінки, в гонитві за часом, починають писати собі списки справ на цілий день. Виглядає це приблизно так:

  • Ранок: вмитися, застелити ліжко, поснідати, погодувати, одягти, відвести дитину в дитячий сад, погладити костюм, вимити волосся, зробити укладку, їхати на роботу.
  • Робота: здати звіт, не забути пообідати.
  • Вечір: забрати дитину з дитсадка, приготувати вечерю, зайнятися пранням, зробити манікюр, нагодувати чоловіка, дитину укласти спати, прийняти ванну, почитати, якщо вистачить сил ...


А де в таких списках знаходяться великі справи, мети, до яких прагнули? Встигати жити і працювати нелегко.

Поради, як все встигати

  1. Всі тримати під рукою. На робочому місці повинні зберігатися найважливіші документи, папери, ручка, телефон і блокнот. Сторонніх речей там бути неповинно.
  2. Порядок. Будинки і на роботі повинен бути порядок, щоб ви знали де, що знаходиться і не витрачали час на пошуки. Ви відразу помітите, як зекономили велику кількість часу.
  3. Якщо ви ще не знайшли роботу, то спробуйте, по можливості, влаштуватися недалеко від будинку. Особливо, якщо ви проживаєте у великому місті, і на дорозі весь час виникають пробки.
  4. Дитину теж слід влаштувати в дитсадок і школу, які розташовані не дуже далеко від вашого будинку.
  5. Якщо ви збираєтеся зняти або купити квартиру, зверніть увагу, як близько до неї знаходяться магазини, аптеки, школи, дитсадки, тренажерні зали, паркування та інші, необхідні вам закладу.
  6. Робіть покупки один раз в тиждень. Не витрачайте час на щоденні походи по магазинах. У свій вихідний купите все необхідне, а швидко псується купуйте після роботи увечері, коли немає великих черг в магазині. Не забувайте, що частина обов`язків можна перекласти на чоловіка, дітей або батьків, якщо вони проживають близько.


Є ще маленькі хитрощі, які дадуть зрозуміти, як встигати жити і працювати.

  • Привчіть дітей до самостійного прибирання в їх кімнаті. Нехай вони навчаться самі прибирати за собою іграшки, застеляти ліжко, гладити і мити посуд. У вас з`явиться мінімум годину в тиждень, який ви зможете витратити на корисніші справи. Звичайно, спочатку вам доведеться витратити чимало часу і зусиль, щоб домогтися від дітей бажаної дисципліни. Особливо, якщо у них почалася криза неслухняності в три і сім років. Але ці зусилля не пройдуть даром, і ви отримаєте шанс на додатковий відпочинок.
  • Не вмикайте телевізор, якщо не збираєтеся дивитися конкретну передачу. У ролі фону, він буде вас постійно відволікати і залучати цікавими фільмами, кліпами, рекламою нової продукції. Це відбере мінімум три години на тиждень.
  • Щоб довго не залагоджувати волосся кожен день, можна зробити коротку стрижку. Якщо вам подобається довге волосся, є можливість зробити хімічну завивку або ж навчитися робити красиві, але швидкі зачіски. Витратьте всього п`ять хвилин на кінський хвіст, замість гумки використовуйте своє волосся. Це не тільки швидко, але і дуже стильно.
  • Не стійте в чергах. Перед тим як піти до гінеколога, масажиста, перукаря, косметолога, стоматолога і т.д., запишіться на прийом.
  • Щоб нічого не випускати з виду, не витрачати час і нерви, складайте план своїх дій з вечора наступного дня.
  • Не використовуйте мобільний телефон годинами. Розмови ні про що, віднімають у вас більше часу, ніж вам здається. Говоріть коротко і лаконічно, тільки по справі.

Щоб встигати жити і працювати, та ще й знаходити час на себе, скористайтеся новою системою "Флай-леді". Вона навчить вас витрачати щодня на роботу по господарству максимум 15 хвилин. Наприклад, сьогодні ви будете займатися прибиранням кухні і спальні, а завтра ванною та туалетом. Як не намагайтеся, а за один день ви не зумієте зробити всі домашні справи.

Розподіліть обов`язки між своїми близькими, без їх допомоги вам не обійтися. Виконуйте ці нескладні правила, і у вас з`явиться час жити і працювати.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!