Як розподілити час?

Як розподілити час?

На сьогоднішній день є одним з найважливіших ресурсів. Дуже часто нам не вистачає часу для завершення розпочатих або здійснення намічених справ. Ми все частіше і частіше замислюємося над тим, як розподілити час. Постарайтеся взяти до уваги наші рекомендації, і ви заощадите свій час.

Вчимося розподіляти час

Для того щоб встигати завершити заплановану роботу, необхідно дотримуватися деяких правил:

  1. Аналіз дня. В кінці дня проаналізуйте всі завершені і початі справи, а також скільки часу на них пішло. Таким чином ви зрозумієте, куди йде час.
  2. Планування дня. Наступний етап - це планування всіх справ із зазначенням часу, який має бути витрачено на цю роботу. Найкраще це робити ввечері.
  3. Виконання завдання. Після того, як одна з поставлених завдань буде виконано, навпроти неї необхідно поставити плюс або галочку і переходити до іншої задачі.
  4. Планувальник. Якщо ви боїтеся, що забудете про одну справу, можна завести планувальник, наприклад, Leadertask. Після того як програма буде встановлена на ПК, необхідно перенести всі завдання в неї. Дана програма не тільки допоможе правильно розподіляти свій час, але і вчасно нагадає про поставлену задачу.
  5. Робоче місце. Для того щоб час було правильно розподілено, робоче місце і комп`ютер повинні завжди бути в порядку.
  6. Непосильні справи. Якщо ви бачите, що перед вами ставлять завдання, і ви розумієте, що точно не зможете з нею впоратися, найкраще відмовитися від неї, так як ви можете просто витратити час.
  7. Час з користю. З будь-якої ситуації намагайтеся отримувати користь. Наприклад, якщо ви потрапили в пробку, почитайте книгу, послухайте музику або підготуйте список справ на вечір або завтрашній день.
  8. Другорядні справи. Також варто якомога менше часу витрачати на другорядні і не термінові справи.
  9. Книга записів. Всі думки, які відвідують вас протягом дня, дуже складно тримати в умі, тому їх необхідно записувати. Найкраще завести невеликий блокнот для цього.
  10. Концентрація уваги. Під час роботи постарайтеся сконцентруватися на поставленому завданню і не відволікайтеся на дрібниці.
  11. Час активності. Для того щоб не навантажувати свій організм, визначте час активності свого організму і завантажте цей період часу найбільш терміновими і важливими справами. Таким чином ви зможете правильно розподілити робочий час.
  12. Веселий настрій. В яку б ситуацію ви не потрапили, постарайтеся завжди знаходити позитивні моменти і з посмішкою завершувати розпочату справу.
  13. Режим дня. Також необхідно пам`ятати і про режим відпочинку і роботи. Дотримання постійного режиму дня дозволить вам менше втомлюватися і встигати більше справ протягом дня.
  14. Відпочинок. Варто відзначити, що відпочинок теж повинен бути одним із завдань у вашій записній книжці. Протягом дня необхідно залишати час на відпочинок і на відновлення сил. Крім того, протягом тижня повинен бути хоча б один вихідний день.


Додаткову інформацію про правильний розподіл часу читайте в статті Як організувати свій час.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!