Як почати день?

Багатьма людьми помічено, що ранок істотно впливає на настрій і хід справ протягом всього дня. Та й лікарі стверджують, що правильно розпочатий день буде успішним і продуктивним. Так як почати день, щоб він приніс максимум позитивних емоцій і продуктивних результатів? Поговоримо про те, як зробити ранок дійсно добрим.

Правильний підйом - запорука успіху

Як добре почати день, кожен вибирає для себе індивідуально, але деякі загальні правила все-таки є. Якщо ви проживаєте не один, а з сім`єю, візьміть собі за правило прокидатися за півгодини до моменту, коли потрібно почати збори на роботу. Звичайно, багато хто зараз обуряться цієї поради, мовляв, і так не висипаємося, та ще й підйом зрушити на півгодини потрібно. Повірте, це спочатку буде складно, але коли ви звикнете, ви оціните всю красу цієї рекомендації.

Ранній підйом гарантує, що ваше ранок почнеться без суєти і поспіху, ви зможете не поспішаючи потягуватися і дозволити собі полежати в ліжку кілька зайвих хвилин. Після водних процедур приготуйте свіжу каву. Візьміть за правило щоранку думати про щось приємне, неодмінно навчитеся радіти. Наприклад, не дозволяйте собі засмучуватися через погоду, знаходите плюси як в похмурій, так і сонячній погоді, посміхайтеся новому дню.

Фізичні вправи

Саме вранці організм проявляє найбільшу фізичну активність, не вірте млявості після підйому. Варто тільки прислухатися до порад лікарів про те, як правильно почати день. Фахівці стверджують, що краще за все ранок починається з гімнастики. Комплекс вправ підбирається з урахуванням вашого самопочуття і фізіологічних особливостей організму. Вправи є здебільшого розминаючими, без силового тренування і без вправ на витривалість. Здебільшого це ходьба, потягування і розминають елементи. Після 10-15-хвилинного тренування ви відчуєте прилив сил і енергії. Тепер можна приступити до водних процедур.



Якщо ранкова гімнастика вас не бадьорить, можна починати ранок з пробіжки на свіжому повітрі. Крім того, що ви отримаєте заряд бадьорості на цілий день, так ще й зміцните імунітет, серцево-судинну систему, скинете зайву вагу і підкачаєте м`язи. Сніданок найкраще влаштовувати після пробіжки, а до цього добре перекусити яким-небудь фруктом або випити склянку соку. Не потрібно займатися виснажливим швидкісним бігом, ви повинні навчитися отримувати задоволення від легкої спортивної пробіжки.

Ще один спосіб розбудити свій організм і отримати бадьорий настрій - стрибки на скакалці. Достатньо всього 10 хвилин занять з ранку. Починати варто з легких, спокійних і коротких стрибків, в яких будуть задіяні тільки ноги і зап`ястя. Поступово збільшуйте темп, але намагайтеся не перевантажити організм.

Ранок на роботі

Багато хто бажає дізнатися, як зробити кожен робочий день плідним, як почати новий день, щоб вже до обіду не відчувати себе вичавленим лимоном. Прийшовши на роботу, не варто кидатися в справи, як у вир з головою. Входження в робочий ритм має бути поступовим. Добре, якщо, прийшовши на роботу, ви можете дозволити собі випити чашку кави. Починайте робочий ранок з просматривания списку майбутніх справ, а якщо такого немає, то почніть з його складання. Правильна організація робочого часу сприяє результативності та виключає появу роздратування через непередбачені обставини.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!