» » » » Як прокидатися раніше?

Як прокидатися раніше?

Як прокидатися раніше?

Багатьом з нас хотілося б спати вранці стільки, скільки хочеться, проте доводиться вставати, і іноді навіть дуже рано. Часом такий ранній підйом дає про себе знати протягом усього дня: людина відчуває себе «розбитим» і втомленим. Як прокидатися раніше, ніж звичайно і при цьому не відчувати себе «болісно»?

Пропонуємо вашій увазі кілька секретів раннього підйому.

Як привчити себе рано вставати

сформулюйте мету

Домогтися чогось завжди легше, якщо знаєш, навіщо це потрібно. Той же принцип можна задіяти і у випадку з раннім підйомом. Ви повинні точно знати, навіщо вам потрібно встати раніше. Наприклад, жінки, збираючись на роботу, приділяють час своїм зовнішнім виглядом, і це може служити стимулом, адже навряд чи хочеться з`явитися перед колегами заспаною і з розпатланим волоссям. Чоловікам зайва година з ранку подарує можливість зайнятися спортом, прийняти душ, смачно поснідати - все це дозволить прийти на роботу в гарному настрої.

Будьте терплячі і послідовні

Важливо усвідомити той факт, що звикання до раннього пробудження вимагає часу. Не варто починати різко і змушувати себе вставати о 5 ранку, якщо зазвичай ви спите набагато довше. Допоможе поступове зменшення часу сну. Почніть кожен день прокидатися на 5-10 хвилин раніше і, роблячи так, ви послідовно підійдете до бажаної цифри. Такий підхід дозволить організму адаптуватися до нового режиму і не отримувати стрес кожен раз, коли ви буквально змушуєте себе підніматися з ліжка.

Підготуйтеся до ранку з вечора



Все, що вам потрібно зробити вранці - це рано встати. Решта має бути вже готове з вечора. Біля ліжка повинна лежати теплий одяг, щоб вам не захотілося знову повернутися під ковдру. На кухні - чекати приготований сніданок, а також неодмінно бути в наявності улюблений чай або каву. Одяг для роботи, ключі та документи, телефон і інші потрібні вам речі повинні бути зібрані і лежати напоготові. В цьому випадку ранок пройде спокійно і створить позитивний настрій на весь день.

Більше корисної інформації ви знайдете в статті Як почати день.

Що впливає на час і якість сну



Нам може бути складно вставати рано з найрізноманітніших причин. Перелічимо основні з них.

Освітлення спальної кімнати

Зазвичай вікна спальної кімнати завішують щільними шторами, щоб створити комфортні умови для сну. Однак для раннього пробудження такі штори служать перешкодою, оскільки створюють в кімнаті приємну напівтемряву. Вирішити проблему можна, залишаючи штори на ніч відкритими (їх можна відкрити вже після того, як світло погашений, і ви збираєтеся лягти спати). Вранці кімната наповниться сонячним світлом, і встати раніше у вас вийде куди легше.

живлення

Важливу роль відіграє харчування. Щільна вечеря не дозволяє організму як слід відпочити вночі, і в результаті замість відновлення сил людина відчуває їх занепад. Раннє пробудження в цьому випадку стане дратівливим чинником. Вихід - відмовитися від пізнього прийому їжі або, як варіант, замінити його легким вечерею.

Шкідливі звички

Однією з шкідливих звичок є перегляд телевізора у вечірній час або проведення часу за комп`ютером (фільми, ігри, робота і т. П.). Мозок, переобтяжений інформацією, продовжує працювати навіть уві сні, в результаті вранці ви не відчуваєте себе виспався. Замість електронних пристроїв, тривалий перегляд яких негативно впливає на сітківку ока, почитайте якусь книгу, але не занадто довго. Вибирайте твір, яке дозволить вам заспокоїтися і розслабитися. Багатьом зняти напругу допомагає склянка молока з чайною ложкою меду.

Активна діяльність

Щоб «безболісно» встати рано вранці, потрібно увечері раніше лягти спати. Це вдасться, якщо протягом дня ви вели активний спосіб життя і, просто кажучи, втомилися. Мова тут не йде про перевтому, тому що воно дає якраз зворотний ефект і людина довго не може заснути. Приємна втома дозволяє лягти і відразу ж зануритися в сон, а вранці при перших звуках будильника встати без роздратування і почуття недосипання.

На цю тему корисним буде матеріал зі статті нашого ресурсу Як відновити сон.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!