» » » Що таке рано?

Що таке рано?

Що таке рано?

Багато слова в російській мові мають різні значення в залежності від того, в якому контексті вживаються. Наприклад, просте слово "рано" має два основних значення. Розглянемо докладніше, що таке "рано", який сенс може набувати дане слово.

За формою слово "рано" є обстоятельственним наріччям часу, а також може виступати в ролі предикативу. Не змінюється, як і всі прислівники, але має порівняльну форму - "раніше".

Значення слова такі:

  • До призначеного часу, до зазначеного терміну. Приклад: "Вона прийшла надто рано" - "Рано починати цю справу, ще не настав час".
  • Початок періоду часу. Приклад: "Корисно вставати рано вранці".

Також деякі виділяють вживання слова "рано" в ролі присудка (правильніше сказати - предикативу) в безособовій формі. В даному випадку слово "рано" має таке ж значення, як і в першому розглянутому прикладі: що-небудь несвоєчасне, що сталося не в строк.

Також Рано - це топонім (топоніми - назви географічних об`єктів):

  • Рано - острів Вануату;
  • Рано-Рараку - вулкан, розташований на острові Пасхи;
  • Рано - район в окрузі Тана-Тораджа в Індонезії.

Синонімами слова "рано" можна вважати наступні: заздалегідь, заздалегідь, достроково, передчасно і т. Д. Антонім - слово "пізно".

В одному з наших прикладів ви прочитали про те, що корисно вставати рано вранці. Це дійсно так. Тому якщо хочете подбати про своє здоров`я, прочитайте ці статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!